Славия и Ботев Пловдив си врътнаха зрелищно равенство 2:2 на "Овча купел" при подновяването на първенството и си поделиха по точка.

Головете за "белите" забиха Галин Иванов и Антонио Ливраменто. Точни за "канарчетата" бяха Вандер Виейра и Мариян Огнянов.

След това равенство Ботев се изкачи до третото място, с равен брой точки с ЦСКА и Литекс, които играят помежду си утре. Славия пък е твърдо на девето място.

Срещата бе и задочна битка между треньорите на двата отбора - Вили Вуцов и Мъри Стоилов, които не са в особено добри отношения, но така и не се излъчи победител.

Славия обаче бе с една идея по-близо до победата, след като резервата Здравко Лазаров можеше да донесе трите точки за "белите" в края на мача, но уцели гредата. 



Срещата започна с атаки за Славия. "Белите" футболисти натиснаха здраво гостите от Пловдив и дори можеха да вкарат още в 5-ата минута.

Тогава Ливраменто центрира от корнер и Живко Желев стреля с глава от малкото наказателно поле, но Стаховяк улови топката. Минута по-късно футболистите на Ботев скочиха за дузпа за падане на Иван Цветков в пеналта, но такава правилно не бе отсъдена.

Славия продължи да натиска и заслужено вкара в 9-ата минута. Тодор Янчев напредна през центъра и стреля от дъгата на наказателното поле, Стаховяк изби малко непохватно, топката попадна на крака на Галин Иванов, който технично я мушна в мрежата на гостите за 1:0.

Само две минути по-късно "белите" изпуснаха страхотен шанс за втори гол. Галин Иванов навърза защитата на Ботев и стреля от границата на наказателното поле, но прати топката над вратата.

Това положение стресна сериозно пловдивчани и те изнесоха играта в по-предни позиции. Футболистите на Мъри Стоилов се разиграха и успяха бързо да изравнят.

В 19-ата минута Виейра се възползва от колективна грешка в защитата на Славия и от малкото наказателно поле опъна мрежата на домакините за 1:1. Последва строховита тупалка на Тодор Неделев, но Стефано Кунчев показа класа и отрази.

Малко по-късно играчите на Ботев за втори път скочиха за дузпа, този път за игра с ръка на Филип Филипов, но Ахмед Ахмед даде знак играта да продължи.

При тази ситуация топката наистина срещна ръката на Филипов, но това беше неволно, а и ръката му беше в естествено състояние. Малко по-късно Петър Димитров бе изведен зад защитата на Ботев, и стреля по диагонала, но топката мина до лявата греда на гостите.

До края на полувремето Ботев натисна и можеше да вкара в 45-ата минута, но тогава Кунчев по блестящ начин отрази пряк свободен удар изпълнен от Борис Галчев.

Второто полувреме започна с гол за Ботев. В 51-ата минута Мариян Огнянов бе изведен зад защитата на Славия, финтира майсторски Стефано Кунчев и от малък ъгъл вкара страхотен гол за 1:2.

Белите обаче реагираха мигновенно и успяха да изравнят само три минути по-късно. Радослав Димитров проби отдясно и центрира в наказателното поле на Ботев, където Ливраменто бе оставен непокрит и с глава опъна мрежата за 2:2.

Постепенно темпото на игра леко спадна, като футболистите на двата отбора се "захапаха" в средата на терена. В тези минути малко по-дейни в действията си бяха домакините, които изнесоха играта в по-предни позиции, докато пловдивчани заложиха на контраатаки.

В 65-ата минута Тодор Янчев стреля от дъгата на наказателното поле, но в аут. Последва и акробатичен удар на резервата Здравко Лазаров, но топката мина до лявата греда.

Така се стигна до 78-ата минута, когато Галин Иванов пусна хитро топката към Здравко Лазаров в наказателното поле на Ботев, последва диагонален шут на Електричката, но топката се чукна от лявата греда на гостите.

Отговорът на Ботев бе силен шут на Тодор Неделев от границата на наказателното поле, но Стефано Кунчев показа класа и спаси. До края на срещата не се случи нищо запомнящо се и заслужено двата отбора си поделиха по точка.

СЛАВИЯ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 2:2

Голмайстори:
1:0 Галин Иванов (9)
1:1 Вандер Виейра (19)
1:2 Мариян Огнянов (51)
2:2 Антонио Ливраменто (54)

СЛАВИЯ: 32. Кунчев, 20. Р. Димитров, 22. Генев (71 - 14. Сандански), 6. Златков, 5. Янчев, 18. Филипов, 3. Желев (к), 33. Иванов, 88. П. Димитров (55 - 77. Лазаров), 11. Василев, 35. Ливраменто

БОТЕВ ПЛОВДИВ: 1. Стаховяк, 11. Христов, 5. Грънчаров, 7. Огнянов, 71. Галчев, 14. В. Минев (12 - 26. Енрике), 83. Спрокел, 19. Цветков к, 8. Неделев, 15. Перейра (39 - 16. Иршак), 10. Виейра (64 - 13. Павлов)