ЦСКА е готов да се раздели с Матиас Фаетон през зимата срещу сумата от 2 милиона евро, научи „Тема Спорт“. Такава цена са поставили от Борисовата градина на национала на Гваделупа, за да могат да покрият голяма част от разходите, направени по него.

Той пристигна през миналото лято от френския втородивизионен Гренобъл, след като бе станал голмайстор №1 на отбора за сезон 2022/23 с 9 попадения в 37 двубоя. Освен това се готвеше за участие в Голд Къп. Всичко това помогна на французите да поискат доста висока сума за крилото, която в крайна сметка ЦСКА се съгласи да плати. Според запознати тя е в размер на 1.5 милиона евро, които се плащат на траншове и дори все още не са изцяло покрити.

Това трябва да стане до края на годината. Заплатата на 24-годишното крило пък е около 30 000 евро на месец. Той пристигна с големи очаквания, като стана най-скъпият футболист от последния шампионски сезон насам – 2007/2008. Вместо да се превърне в звезда и водеща фигура в отбора обаче, Фаетон е невзрачен в голяма част от времето и не дава никаква добавена стойност.

Все пак след идването на Александър Томаш е титуляр и дори се разписа при победата с 2:0 над Ботев Враца в последния кръг. В ЦСКА обаче възприемат добрите изяви на крилото като начин да се вдигне цената му, а не като индикация, че може най-накрая да поеме отговорност и да поведе отбора към силни резултати. Червените вече са изгубили доверието си в него.

Целта е още през януари трансферното разочарование да напусне Борисовата градина. Интерес към него не липсва, но за момента не се е намерил клуб, който да удовлетвори финансовите претенции на ЦСКА.