„Слаб мач от страна на Левски“, започна бившият нападател на „сините“ Петър Курдов в коментара си за фиаското, което настъпи в петък на „Герена“.

„Говоря лично за себе си, без да давам акъл. Да нападам този или онзи, защото веднъж се опитах да правя разбор. В него обърнах внимание на представянето на атаката ни, както и на Кристиан Димитров. Това, което се случи в петък, показва, че не са му обърнали внимание. А точно там е разковничето. Много колебливо е представянето на нападателите ни. През повечето време са изолирани от играта, бавни. Не търсят топката, не се движат към крилата. Не могат да си взаимодействат добре. Това, че са еднотипни – не значи нищо. И навремето са ни пускали двама такива, но сме вкарвали по 78-80 гола на сезон!“, продължи бившият нападател на Левски пред „Мач Телеграф“.

„Това, което виждам, не само в тях, е, че няма стремеж във футболистите да се доказват във всеки един мач. На моменти дори ми стоят като уморени. Играта също е доста еднотипна. Този път не се получи с наказателните удари и корнерите. Това не е шампионски стил. С много от бившите играчи, с които се срещам, са на мнение, че попадението срещу ЦСКА дойде малко случайно. Прави впечатление също кондицията. В студиото по време на мача Влади Гаджев каза, че подготовката на отбора била отлична. Отбор, който има такава, би трябвало в последните 20 минути да вдигне оборотите. А в много мачове при Левски се случва обратното. С напускането на някои

фактори именно физическата подготовка започна да липсва в отбора. Видяхме през седмицата Байерн загуби 1:4 от Барселона, но в същото време германците направиха всичко възможно, за да спечелят този мач. Имаха желание да се направи нещо, да се обърнат нещата. Това също не го виждам в Левски. Вече сме на 3 точки от Лудогорец, а те имат два мача по-малко. Когато ги вземат, какво правим? Точките стават 9! И аз искам шампионската, титла, същото важи и за всеки един от феновете ни. Лошото обаче е, че в този отбор на Левски няма шампионски заряд в нито един футболист“, отчете още Курдов.

„Другото, което ми направи впечатление, е включването на нашите момчета. Доста се говори, че Левски излезе в дербито с трима българи, а ЦСКА – без нито един. И очаквах от нашите момчета, особено тези, които влязоха като резерви, много повече. Вместо това, те се представиха по-зле от чужденците. И по този начин им дават хляб. Така през зимата и лятото ще дойде поредната порция от чужденци, които са огризки от големите първенства. Заблуждаваме се, че нещо правим. И виждаме какво се случва – 0:5 от Северна Ирландия. Сега гледам Хебър и Крумовград. Първото нещо, което ми прави впечатление, освен чужденците, е страхотният терен! Байерн, Челси, Атлетико Мадрид, Реал с неговите три терена, които се сменят, могат само да мечтаят за такова нещо. Да не говорим за играта, която ни предложиха. Не мога да изгледам този мач докрай. Спирам. Според мен в първенството ни трябва да е от 10 отбора, които да играят по четири пъти помежду си. Така няма да виреят тези, които биха пуснали на съперника си. Ще го направят, но ще се окажат веднага при изпадащите“, категоричен бе Курдов.

„Надявам се, че все пак нещо ще се промени. Пак казвам – много искам Левски да бъде шампион. Но не виждам как ще стане с този отбор. Той не стои като шампионски. Този човек, който е собственик и седи в ложата, знае добре какво е шампионски отбор. И трябва да го покаже. Сега трябва да разчитаме другите да бъркат“, завърши Петър Курдов.