Спартак Варна излъга  с 1:0 Локомотив Пловдив в първи мач от 13-ия кръг на Първа. Така новият треньор на „соколите“ Николай Киров – Белия дебютира с победа. Единственият гол в мача вкара Бернардо Коуто в 87-ата минута.

С този успех тимът на Белия събра 24 точки и излезе на четвъртото място, докато Локомотив Пловдив остава десети с 13 точки в актива си.

Гостите играха повече от 30 минути с човек по-малко, след като в рамките на 13 минути Мартин Паскалев получи два жълти и съответно червен картон. В 88-ата минута и домакините останаха с 10 души, след като и голмайсторът Бернардо Коуто получи втори жълт и съответно червен картон. След този мач Спартак 1918 Варна има 24 точки в актива си и излезе на четвъртото място, а Локомотив е с 13 точки.

Първата възможност в мача бе за гостите в 11-ата минута, когато Ефе Али стреля от дистанция, но топката премина над вратата. В 23-ата минута Ахмед Ахмедов стреля от 20-ина метра, топката рикошира в играч на гостите и премина на сантиметри встрани от вратата на Локомотив Пловдив. При последвалия корнер Александър Цветков отклони топката с глава към вратата на гостите, където Ахмед Ахмедов успя да играе с нея и вкара гол. След проверка с ВАР попадението бе отменено заради игра с ръка на нападателя на домакините. В 38-ата минута Марсилио стреля опасно, но топката премина над вратата на Спартак Варна.

В 50-ата минута Ахмед Ахмедов стреля от около 20 метра, но топката премина над вратата на гостите. В 58-ата минута гостите останаха с 10 души на терена, след като Мартин Паскалев, който влезе в игра на полувремето, получи втори жълт и съответно червен картон.

В 62-ата минута Филип Лесняк отправи удар от дъгата на наказателното поле, но топката премина над вратата. В 76-ата минута Ромееш Ивей се освободи от Ангел Лясков и стреля по диагонал отдясно, но ударът му беше неточен. В 81-ата минута Ивей проби отдясно и пусна пас в наказателното поле на гостите, където Франк Риволиер пропусна да вкара гол от 5-6 метра. В 87-ата минута отново Ивей бе изведен отдясно и центрира в наказателното поле на гостите, където Ахмед Ахмедов стреля, но вратарят Мартин Луков спаси. При последвалата добавка обаче Бернардо Коуто бе точен и донесе трите точки на домакините.