В своята рубрика „Добавено време“ популярният спортен журналист Тодор Шабански направи анализ на играта на ЦСКА във вечното дерби миналата събота, което армейците загубиха с 0:1.

„Томаш не е магьосник, макар че като че ли си повярва, че е. Добре е да си вземе поуки от този двубой, но смятам, че апелите са оставка са твърде прибързани и дори радикални“, изтъкна журналистът.

„Единственият начин Томаш да прекърши Левски е, ако беше заложил на тези бързи преходи от защита в атака. Видяхме, че те проработиха в началото. В първите десетина минути ЦСКА имаше 3-4 положения, които постъписаха Левски“, коментира Шабански.

„ЦСКА общо взето започва добре мачовете си и завършва с голям спад. Спуква гуми, батериите приключват, не издържат, което означава доста голям проблем с физическата подготовка на отбора. Видя се, че през второто полувреме, особено след 70-а, 75-а минута ЦСКА тотално спука гуми. Тотално не беше равностоен физически на съперника, бе натикан в собственото си поле и най-логичното се случи с центрирания, високи топки, корнери. ЦСКА не можеше да изнесе топката“.

„Това, което се вижда в играта, в стила на ЦСКА е, че не стигат топки до нападателите“, акцентира още Тодор Шабански.