Локомотив София и Крумовград завършиха при равенство 0:0 в столицата в среща от отложения осми кръг на Първа лига.

Със спечелената точка Крумовград заема девето място във временното класиране с 14, колкото има и осмият ЦСКА 1948, който обаче е с два мача по-малко. Гостите от Крумовград записаха второ поредно равенство. Локомотив София е 12-и с 11 точки към момента след второто си равенство в последните три срещи.

Гостите първи стигнаха до изгодна възможност да поведат в резултата. Матеус Соуса отправи удар от обещаваща позиция в осмата минута, след грешка на Красимир Станоев, но Диме Димов успя да блокира изстрела и предотврати опасността пред вратата на Локомотив София.

Четири минути по-късно се стигна до принудителна смята в състава на домакините, след като Мамаду Диара се контузи и бе заменен от Атанасиос Пицолис.

При нова атака за гостите в 22-ата минута Диего Рапосо стреля от дистанция, но прати топката над вратата на столичани. Пак Рапосо опита удар, след като овладя топката в 37-ата минута и отново бе неточен.

В самия край на първото полувреме Анте Аралица получи от Доналдо Ацка и стреля, но без да застраши вратаря на Крумовград Янко Георгиев.

Гостите бяха по-активни през първото полувреме, но и двата тима не записаха точен удар в очертанията на едва от двете врати.

Това се случи след почивката, в 48-ата минута, когато след центриране на Станоев, Анте Аралица засече топката с глава, но Янко Георгиев реагира навреме.

Отново Аралица бе замесен в изгодна възможност за домакините в 77-ата минута. Той получи отличен пас от Ацка в предни позиции, но не успя да насочи добре топката. Минута по-късно Анте Аралица пропусна още един шанс за Локомотив София, стреляйки встрани от вратата на Крумовград.

Футболистите на Локомотив опитаха да притиснат съперника през второто полувреме, като в 88-ата минута резервата Светослав Диков отправи изстрел, но пропусна, а в добавеното време друг от влезлите като резерви играчи - Валентин Николов подаде към Станоев, който също бе неточен при удара си с глава и резултатът остана 0:0.

В следващия по програма 13-и кръг от Първа лига на 24 октомври Локомотив София ще гостува на Славия, а за Крумовград предстои гостуване на Хебър на 26 октомври.

Снимка: Архив