Временният треньор на Спартак (Варна) Иван Цветанов-Трите Хикса заяви, че днешното представяне на тима е най-слабото изобщо от доста време насам. Според Цветанов, дори във Втора лига соколите не са били толкова слаби, колкото днес. Той отказа да търси оправдание в липсващите поради различни причини титуляри като Мартин Величков, Антонио Вутов, Ромееш Ивей и Йоан Бауренски, тъй като при група от 25 човека всеки трябва да е готов по всяко време да се доказва. Спартак (Варна) падна с 0:3 при визитата си на Берое и остана на 4-о място в класирането с 21 точки.

"В интерес на истината, днес играта не ни се получи. За капак, получихме голове от едни много досадни грешки. Но те са част от футболната игра, така че не е оправдание. Честитя на отбора на Берое, защото те се бореха повече и тичаха повече", започна Цветанов.

"Днес не ни се получаваха нещата. Не знам точно защо. Може би всичко това, което се случва около клуба се отрази, но това не е оправдание. Ние излизаме да играем, това е нашата задача, а днес не приличахме на отбор. Да, липсващите играчи може и да са оказали своя ефект, но ние затова сме 25 човека в групата. Смятам, че на вратата Никола Виденов се справи добре, извади няколко положения. Но това е футболът – понякога си долу, понякога си горе. Трябва да се изправим за мача с Локомотив (Пловдив) и да реагираме".

И докато в Спартак управленската криза до момента е някак овладяна, то не е ясно дали Цветанов ще продължи да води тима или вече е намерен нов треньор.

"Този въпрос, дали аз ще водя отбора по-нататък или не, е към хората, които ръководят. Аз нямам информация за нов човек. Ще бъда в Спартак, докато съм нужен. Сега си поставям за цел да променим коренно играта, защото днес направихме най-слабия мач на тима от много време насам, дори и от сезона във Втора лига", завърши опитният специалист.