Вратарят на ЦСКА Гуаставо Бусато сподели пред DIEMA SPORT своето мнение за предстоящия мач срещу Левски. Бразилецът призова и за уважение между футболистите, между треньорите и между феновете.

"Тази седмица е много по-различна от другите. Очаква ни най-големият мач в България и всички ние искаме да победим. Именно затова се подготвяме по този начин.

Загубата от Септември беше нещо непредвидено, което ние и не очаквахме. Бяхме се подготвили по друг начин, но това е футболът и подобни неща се случват не само на нас. Надявам се след това поражение да бъдем по-концентрирани и подготвени за това, което следва за напред.

Да, имаме няколко момчета, които ще играят за пръв път в този двубой. Те знаят, че в подобни дербита се изискват много неща, но главното е, че трябва да убиеш съперника, за да го направи той с теб. Аз съм сигурен, че те ще влязат в мача именно с тази настройка, защото от нас се изисква да променим облика на ЦСКА, да бъдем на ниво, особено в подобна битка и да демонстрираме с делата си и историята на клуба.

Аз съм силно вярващ и дълбоко религиозен човек, имам своите ритуали, които ми помага и да се подготвя за подобни срещи и да се представя на нужното ниво, както се очаква от мен. Залагам на това да се трудя силно във всеки един ден и всяка тренировка, което ми дава спокойствие, че каквото и да стане на терена, аз съм подготвен за него.

Александър Томаш каза още в началото, че ние нямаме постоянни капитани и лидери. Това ще се доказва постоянно от всеки, но ако той заложи на мен, аз ще поема тази отговорност и ще се опитам да дам най-доброто от себе си и да бъда това, от което ЦСКА се нуждае. От 6 години съм тук в клуба и съм дошъл за да правя история, давайки всичко, което мога за отбора.

Най-трудният период, откакто съм в София, е настоящият, в който живеем сега. Това, което изживяваме, не е нещо, с което сме свикнали. ЦСКА обичайно е на върха, на първото място и сега ни е много тежко да видим, че сме в долната част на класирането. Това обаче е само началото. Надявам се до края на първенството да променим тази ситуация. Всичко зависи само единствено от нас.

 Подобни дербита далеч не са лесни мачове. Левски е в по-добър момент от нас сега, но на терена всичко е 50:50 в този сблъсък. Който влага повече усилия и който заслужи трите точки повече, ще се поздрави с успеха. Надявам се именно ние да сме този тим. Както ние трябва да се притесняваме от тяхната атака, същото важи и за тях от нашата. Всичко, което правим и за което се готвим на тренировките, остава тайна поне до мача. Обещавам обаче, че ще видим друг облик от нашия отбор. Нашите фенове също ще имат своята роля.

Вижте, при нас никой не влиза в дома на другия, отваряйки хладилника и хранейки се без позволение. Не се бъркам в чуждите работи. Той също. Винаги ще имаме уважение между нас, но както казах на терена, положението е убиваш или биваш убит. Аз знам, че бразилците в Левски ще излязат да защитават частта на клуба, в който играят, както правим и ние в ЦСКА. Уважението е над всичко. Всичко, което зависи от мен, аз ще го дам в името на ЦСКА, защитавайки отбора си. И не само в този мач футболистите трябва да имаме уважение един към друг, треньорите също, това се отнася и за феновете. Само така ще стигнем до нови върхове в нашето развитие. Няма нужда от замеряне с бомби, ракети и други опасни за здравето на хората неща. Наистина".