Футболистът на ЦСКА Джеймс Ето’о призна, че е имал оферта и от Лудогорец, но е избрал тази на червените, тъй като му харесвали футболистите в тима и стила на игра. Пред официалния канал на армейците лятното попълнение разказа за своя футболен път.

Чувствам се много добре в ЦСКА. Радвам се, че подписах с толкова голям клуб като ЦСКА и съм сигурен, че не съм направил грешния избор.

Роден съм в Яунде, животът в моята страна не е никак лек. Трябва да работиш много и да се бориш, за да постигнеш това, което искаш. Но аз положих необходимите усилия и благодарение на моето семейство, както и на съветите на моите треньори, успях да стигна до нивото, на което съм в момента.

Започнах на професионално ниво още в родината ми Камерун, а впоследствие стигнах и до разширения състав на националния отбор. Първият ми допир с европейския футбол бе във френския Кан, а впоследствие ме харесаха от Нант. Изпратиха техен представител на място в Камерун, за да преговаряме, но трябваше да изчакат да навърша 18 години, за да се осъществи трансферът.

Честно казано, адаптацията към живота и футбола във Франция не бе лесна, трябваше да положа много усилия. Все пак успях да запиша няколко мача за втория отбор на Нант преди да дойде трансферът ми в Булон. В този клуб имах щастието да попадна на треньорски екип, който много ми помогна. Така започнах да играя по-редовно и да повишавам нивото. Именно този период ми помогна да премина в Ботев Пловдив.

В началото никак не ми беше лесно, но се справих. Имах и проблеми с треньора, но постепенно нещата се изгладиха. От резерва се превърнах в твърд титуляр в продължение на цели три сезона. Нямах никакви съмнения дали да приема офертата на ЦСКА. Имах предложение и от Лудогорец, но избрах ЦСКА, тъй като ми харесваше отборът, футболистите и техният стил. Бях сигурен, че мога да помогна на клуба. Надявам се да покажа най-доброто от себе си и да печелим всички мачове. Искам да играем успешно и в Европа.

Във футбола има и такива моменти, невинаги всичко върви по план. Направихме сериозен анализ, взехме си поука и разбрахме как трябва да излезем от ситуацията. Аз играя в голям клуб и съм сигурен, че ще победим Левски. Убеден съм в качествата на съотборниците ми и с необходимите напътствия от треньорите, ще постигнем това, което всички желаем в дербито.

Високо ценя Марселино като съотборник. Той винаги дава максимума от себе си, раздава се за отбора. Всеки път е удоволствие да играя до него и съм сигурен, че мога да разчитам на помощта му. Александър Томаш е изключителен треньор, който осъзнава прекрасно мисията си. Сигурен съм, че той е човекът, който ще ни изведе до много и важни победи в бъдеще.

Имаме страхотни фенове, които са до нас навсякъде. Подкрепата им е невероятна. Всички в отбора нямаме търпение да играем на новия стадион. Клубът наистина полага големи усилия този проект да се случи, както и да ни осигури възможно най-добрите условия за подготовка“, каза Ето’о пред клубния канал.