Треньорът на Левски Станислав Генчев за първи път се сблъска по-голямо напрежение след назначението си на „Герена“. Сините записаха втора загуба през сезона – с 0:1 от Ботев Пловдив на „Колежа“, но не това е основната причина за негативните реакции, а действията, изказванията и…социалните мрежи.

43-годишният наставник си навлече неодобрителни коментари на част от феновете заради написаното на страницата му във Фейсбук, която той не списва, но е дал съгласието си да бъде публикувано от негово име.

Преди поражението от Ботев Пловдив пък той получи оценка Слаб 2 от мажоритарния собственик Наско Сираков за представянето на тима при победата с 1:0 над Славия. Босът на Левски дори си позволи да сподели, че е слизал в съблекалнята на почивката в „Овча купел“ и е провел разговор с треньорския щаб.

Легендата на сините не го каза случайно, а правилно подбра думите и момента да го направи. Треньорът на столичани говори както трябва да го прави един наставник на Левски – за целите титла, купа и участие в евротурнирите, но дали има материалното покритие, а то е солиден отбор?

Лошата новина за Генчев е, че този първи стрес тест за него идва в навечерието на дербито с ЦСКА, въпреки че има много време до 19 октомври. Загуба в него със сигурност ще доведе до още по-голямо напрежение спрямо него и ще започне да се говори за треньорска смяна, защото има много примери както на „Герена“, така и в другите български клубове.

До момента, както и самият Генчев го каза, той и щабът му чувстваха комфорт от страна на феновете, но вече това приключи и работата му ще се следи под лупа и само с победи ще успее да преодолее грапавината, която се получи през последните дни.

Материал на "Тема Спорт"