Звездото лятно попълнение на ЦСКА Лиъм Купър, който беше заменен принудително при вчерашната загуба с 0:1 от Септември, отлетя спешно за Великобритания, пише „Блиц“.

Той е имал резервиран билет за Острова, след като играчите на армейците ще получат няколко дни почивка за паузата в шампионата заради мачовете на националните отбори. След получената контузия 33-годишният шотландски защитник е успял да смени билета с такъв по-ранен полет.

Купър е провел консултация с бившия си тим Лийдс и веднага след пристигането си в Англия ще бъде прегледан детайлно в клиниката на тима от Чемпиъншип.

Има съмнения, че Лиъм Купър е със спукано ребро. Ако това бъде потвърдено от днешните медицински изследвания, бранителят вероятно ще бъде извън игра за около месец и ще пропусне предстоящото дерби с Левски на 19 октомври от 15:45 часа.

Другият централен защитник на ЦСКА Лумбард Делова, който също получи контузия, ще премине медицински прегледи, за да се установи естеството и тежестта на травмата.

Успокоителната новина в лагера на „армейците“ е свързана с Джеймс Ето`о. Камерунският халф е с мускулен спазъм и с него всичко ще бъде наред съвсем скоро.