Сдружение с нестопанска цел в обществена полза “Футболен Ловеч” бе създадено в града. Целта е да обедини футболната общност в града и да създаде дълготрайна платформа за развитие и масова подкрепа на местния футбол, съобщи за БТА Тодор Иванов, член на Управителния съвет на сдружението.

Идеята е да се изгради дългосрочно сътрудничество между цялата местна общност - привърженици, хора, занимаващи се с футбол, институции, бизнес, граждани.

В сдружението участват членове на гражданските организации “Ултрас Ловеч” и “Ловчанци”, известни ловешки футболисти и ръководители с дългогодишен опит в този спорт, треньори и представители на родителския комитет на децата от детско-юношеската школа. 

„Нашият стремеж е да създадем ясна и добре обмислена стратегия за възраждането и устойчивото развитие на футбола в Ловеч. В тази връзка с радост обявяваме, че Сдружението застава твърдо зад детско-юношеската школа (ДЮШ) на града. В момента активно работим по създаването на цялостен проект за ДЮШ, който включва редица предложения за подобрения в организационната структура, инфраструктурата и други важни направления, които ще допринесат за бъдещия успех на младите ни таланти“, добави Тодор Иванов.