Левски ще привлече поне трима нови през зимата, разбра „Тема Спорт“. Треньорът на сините Станислав Генчев иска да подсили тима си с вратар, опорен полузащитник и атакуващ халф.

Не е изключено столичани да привлекат и по-голяма бройка футболисти, като към споменатите позиции бъдат добавени защитник и нападател. 43-годишният наставник вече на няколко пъти ясно заяви, че той и екипът му са отговорни за привличането на новите футболисти, като през зимата иска да добави качество, а не да се залага на количество.

На „Герена“ вече споделиха, че търсят усилено вратар след продажбата на Пламен Андреев във Фейенорд. Дори се смяташе, че такъв ще бъде привлечен още през есента, но най-вероятно това ще се осъществи по време на зимната пауза, а треньорът на играчите под рамката Йордан Господинов ще работи дотогава с Матей Маркович, Иван Андонов и 16-годишния Огнян Владимиров.

Левски има нужда от подсилване и на позицията точно пред защитата, където като незаменим титуляр от началото на сезона се очерта Карлос Охене. Ганаецът обаче страда от контузия в коляното и трябва да се оперира през зимата, което означава, че може да остане празнина в халфовата линия. Станислав Генчев го замени в два мача с капитана Цунами, но бразилецът се чувства по-добре в отбрана, докато Клемент Икенна за момента показва, че няма капацитета да се справи с тази задача.

Сините искат да се подсилят и с разиграващ халф, който да дава решаващите пасове, какъвто бе настоящият помощник на Генчев Дарко Тасевски. Треньорът разчита в момента на индивидуалните качества на Евертон Бала, но за бразилеца трябва да бъдат платени 200 000 евро на Мирасол СП, за да остане на „Герена“, а Марин Петков, Джавад ел Джемили и Хасими Фадига редуват силни с колебливи игри.