Един от най-силните футболисти на Лудогорец (Рз) – полският полузащитник Якуб Пьотровски призна силата на Славия (Прага), която спечели с 2:0 срещу тях на старта на Лига Европа. Макар и разградчани да са имали своите шансове, чехите са били с предимство при повечето показатели в първата среща от турнира Лига Европа.

"Понякога се случва във футбола да се допускат такива грешки като при първия гол. Но смятам, че през първото полувреме бяхме равностойни и имахме нашите положения, от които да отбележим гол. В първите 15 минути създадохме повече положения, но след това се видя как те имат превъзходство. Имат високи хора в атаката. И бяха постоянни, физически силни".

"За втория гол? Ние знаехме колко силни са при статични положения и те го използваха. Имаха и още положения през втората част. Мачът завърши 0:2, но…искахме да спечелим. Те обаче си използваха шансовете и нашите грешки и победиха".

"През първото полувреме бяхме по-опасни, но и те имаха още две чисти положения. Всичко можеше да се случи, всякак можеше да завърши този мач. Дори и да спечелим, но това е футболът – стават грешки, както и в живота. Крайният резултат е 0:2 и трябва да си вземем поуките".

За следващия мач с Виктория (Пилзен) резултатите няма да имат значение, смята полският халф. Другата седмица лудогорци гостуват в Пилзен. "Не ние, а те са фаворити. Играят у дома. Но трябва да отидем там и да вземем три точки. Нашият отбор, както и аз, сме амбицирани да преминем в следващата. Надявам се да вземем поне 8 точки, за да продължим в следващата фаза. Не знам дали толкова е нужно. Просто чух, че някой го казва и аз повтарям.