Спортният директор на Ботев Пловдив Артур Платек изгледа от ложите двубоя между Славия и Левски. Той следеше внимателно изявите на двама футболисти на белите. Това са левият бек Куентин Зеедорф и офанзивният играч Карл Фабиен. Последният се откроява с изявите си в състава на Златомир Загорчич.

И именно към него е насочен по-сериозният интерес на пловдивчани. През миналата кампания канарчетата искаха да вземат от „Овча купел“ Исак Соле. Халфът обаче предпочете да отиде в турския Гьозтепе, който е воден от Станимир Стоилов. Белите го дадоха под наем до края на сезона, като турският клуб ще има право да го откупи.

Интересното е, че Ботев Пловдив води трансферна битка с Левски. Тя е за централния нападател на Хебър Набил Макни. От началото на кампанията той има 5 гола, с които привлече вниманието на доста клубове към себе си. Канарчетата и сините искат играча в редиците си от зимата. За да го имат, ще трябва да платят известна трансферна сума. Набил Макни има договор с пазарджиклии до края на първенството.

През миналия сезон Ботев Пд взе двама играчи от Хебър – вратаря Матвей Игонен и централния нападател Георги Николов. Сините пък привлякоха от „Георги Бенковски“ халфа Карлос Охене.