Националният „Отбор на надеждата“ спечели 4 точки във втория ден на Homeless World Cup 2024 - световното първенство по футбол за бездомни хора в Сеул, Република Корея. Българският тим завърши наравно – 6:6, в редовното време, срещу състава на Англия, след което загуби при изпълнението на дузпи. Така „Отбор на надеждата“ взе една точка от двубоя. Във втория си мач за деня националите надиграха Германия с 9:2.

В рамките на деня се играха и 2 дербита в група А, в която е и българският тим. Отборът на Република Южна Африка, който победи с дузпи актуалния световен шампион Мексико в първия ден на световния шампионат, днес загуби с 2:4 от Египет. Във втория си мач за деня обаче египтяните падна от мексиканците с 1:2 с гол последните секунди на двубоя.

Лидер в група А след първите 2 дни на Homeless World Cup 2024 e съставът на Англия с актив от 8 точки, следван от Мексико и България с по 7 точки.

Утре „Отбор на надеждата“ ще срещне домакините от Южна Корея в 7:40 часа българско време на терен 1, а в 10:20 часа българско време се изправя срещу Франция на терен 3. Мачовете от социалния Мондиал се излъчват пряко в безплатната платформа за видео съдържание FIFA+.

Тази година Homeless World Cup се провежда по нова система с една групова фаза, в която участващите 36 отбора са разпределени в 4 групи и в тях всички играят по един път помежду си. В топ 8 на шампионата продължават само първите два тима от финалното класиране във всяка група. Третият и четвъртият играят за разпределение на местата от 9 до 16 и т.н.