Бившият наставник на ЦСКА Александър Станков говори пред Gol.bg и за програмата на отбора в първенството. Триктратният старши треньор на армейците не пропусна и темите за феновете и ситуацията около изграждането на новия стадион.

Ето какво заяви Станков в третата част от интервюто си пред медията ни:

- Г-н Станков, предстои серия от мачове срещу Берое, Черно море, Септември Сф, а се задава и Вечното дерби с Левски. Очаквате ли ЦСКА да започне да гази наред, включително дори в сблъсъка със „сините“?

- Задължително е да се вземат мачовете, включително и дербито с Левски, за да сме конкурентоспособни за челните места.

- Какъв е призивът Ви към феновете на отбора, които преживяха доста негативни емоции от началото на сезона, като до последния мач нямаха право и да подкрепят любимците си от стадиона?

- Те са зажадняли за мачове и за победи. Процесите са бързо обратими в ЦСКА. Досега носеха повече негативи в първенството. Всеки, който е работил в ЦСКА, трябва да го знае. Феновете ни са много критични. Дори в момента търпението им е много по-голямо, отколкото преди години. Преди при всяка една загуба се режеха греди, аз съм го изпитвал това на гърба си. При две загуби от Ловеч отрязаха гредите, а при една загуба от Пирин не можехме да си тръгнем от стадиона. Всеки трябва да е подготвен. Надявам се да не се стига до подобни неща, защото е и обидно. Просто винаги в клуба се работи под голямо напрежение и то може да ескалира в позитивна и негативна посока.

- Около изграждането на стадиона сякаш в момента има привидно затишие…

- Това най-много ме притеснява мен, въпреки че се надявам, че ще се случат нещата. Представянето на отбора до момента е неприятно. Но най-неприятно ще е, ако действително зациклят нещата около стадиона, което не вярвам да се случи, или поне не искам да го вярвам.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кръвно свързан с ЦСКА каза силни думи за Томаш и изригна пред Gol.bg: Титлата не е мираж!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Сашо Станков за нов в ЦСКА пред Gol.bg: Цената му е надута!

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg