С два мача днес продължава изтегленият 12-и кръг в Първа лига. От 17:30 часа Септември е домакин на Славия, а от 20:00 Берое ще посрещне Ботев Пловдив.

Септември продължава да е единственият отбор без точка в елита на България, а вече е средата на месец септември. Отборът, воден от треньора Николай Митов, е с 6 загуби от 6 мача и голова разлика 2:11. Славия ще е поредният тим, който най-вероятно ще постигне победа над аутсайдера в Лигата. „Белите“ обаче вече се издъниха срещу подобни отбори, а именно с Крумовград и Хебър.

Хората на Златомир Загорчич не искат да срещат подобни проблеми, както през миналата кампания.

Септември засега се очертава като първия изпадащ от елита, дори и да е много рано през сезона. Просто софийският състав не показва достойнствата, необходими, за да се задържат в елита. Славия не е перфектен, особено навън, така че има основания да се смята, че двубоят ще е доста двуостър и вълнуващ.

В Битката за Тракия Ботев има превес, след като е записал 44 победи срещу 39 на Берое. Равенствата са 30 в 113 мача. Пловдивчани превъзхождат и в головата разлика – 180:147.

През паузата в шампионата заралии привлякоха нови три попълнения от чужбина. Това са испанският защитник Фелипе Чакартеги, уругвайският полузащитник Мануел Монсеглио и офанзивният играч от Испания Исмаел Ферер. Единият от тях – Монсеглио, най-вероятно със сигурност ще запише дебют, след като информациите за него са, че може да играе на всеки пост в средата на терена. Няма да е изненада също, ако и двамата испанци се появят на терена, дори да не са титуляри. Наставникът на Берое Хосе Луис Ачиари ще е лишен от услугите на двама възлови изпълнители – Хосе Минго и Леандро Годой, както и от контузените Стефан Гаврилов и Викторио Вълков, и това ще го принуди да направи промени в сърцето на отбраната и на върха на атаката.

Берое загуби последните си два мача и заема седмо място в класирането с 10 точки и голова разлика 5:7. Тимът още е без победа у дома през тази кампания – равен срещу Локомотив София и загуби от Локомотив Пловдив и Лудогорец.

„Канарчетата“ до момента спечелиха и четирите си гостувания - срещу Ботев Враца, Крумовград, Хебър и ЦСКА, но в събота за първи път ще бъдат без един от най-добрите си играчи Джеймс Ето’о. Камерунецът бе продаден за отлична сума на ЦСКА и се очаква негов заместник да бъде Янис Карабельов. Иначе, треньорът Душан Керкез залага на едно основно ядро като титуляри от началото на сезона, като единственото му безпокойство е свързано със слабата форма на Самуел Акере. Последният на този етап губи мястото си в състава и на неговия пост е използван Ехидже Укаки, който се намира в добро състояние и донесе трите точки в последното гостуване на ЦСКА. По другия фланг пък Нвачукву също внася мощ и острота, и когато двамата нигерийци имат ден и пасовете на капитана Ивелин Попов вървят, става сложно за всеки съперник на „жълто-черните“.

Пълна програма за 12-ия кръг в Първа лига:

Петък, 13 септември

Локомотив Пловдив - Хебър 3:3

19:30 ч, Ботев Враца - Спартак Варна 1:1

Събота, 14 септември

17:30 ч, Септември - Славия

20:00 ч, Берое - Ботев Пловдив

Неделя, 15 септември

17:00 ч, Черно море - Арда

19:15 ч, ФК ЦСКА 1948 - Левски

21:30 ч, Крумовград - Лудогорец

Понеделник, 16 септември

19:45 ч, Локомотив София - ЦСКА.