Постоянство – именно това липсва на Локомотив Пловдив от началото на сезона. Под ръководството на Любослав Пенев черно-белите не показват сериозни слабости в представянето си, но така и не са стигнали до два поредни успеха. Преди паузата те бяха голям фаворит срещу Локо София, но стигнаха само до 1:1. Сега посрещат закъсалия Хебър и с победа ще погледнат сериозно към челниците (б.а. – тимът е шести в подреждането). Още повече че до лятото Ел Голеадор бе начело на бургазлии. И е напълно наясно с качествата на играчите, които останаха на „Георги Бенковски“. Сблъсъкът е днес от 17:00 часа на „Лаута“.

Локомотив има трески за дялане както в защита, така и в нападение. В изминалите 7 кръга отборът е допуснал 9 гола – средно по 1.29 на двубой. Отбелязаните попадения пък са 10 – по 1.43 на среща. Коефициентът на полезно действие пред противниковите врати би трябвало да скочи с привличането на централния нападател Хуан Переа. Колумбиецът бе взет за заместник на продадения в швейцарския елитен Ивердон таран Мичи Нтело. Колумбиецът пристигна от португалския третодивизионен Академика Коимбра. Но и вчера не бе уреден с картотека в БФС. Шансовете това да се случи в часовете преди началото на двубоя е малък, но черно-белите не го губят. Ако Переа бъде на трибуните, то нападението за пореден път този сезон ще бъде водено от капитана Димитър Илиев.

Под рамката на Локо Пд ще застане Кристиан Томов, а в халфовата линия се очаква да се завърне Христо Иванов. Това поставя под въпрос участието на Йоан Н‘зи в стартовата единайсеторка. На линия след изтърпяно наказание е Хорхе Сегура.

Локо Пловдив със сигурност ще вземе мерки за опазването на централния нападател на Хебър Набил Макни. Новото попълнение на пазарджиклии прикова погледите към себе си, след като вече отбеляза в четири различни двубоя (б.а. – по един във всеки). 22-годишният французин с тунизийски корени ще бъде титуляр на „Лаута“.