Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз ще заседава днес, за да направи ключови рокади в ръководството на централата. От своя пост ще бъде освободен досегашният изпълнителен директор Борислав Попов и ще бъде назначен нов директор. Ще бъде утвърден новият председател на Съдийската комисия. Досегашният шеф на съдиите Давид Борбалан бе уволнен от президента Георги Иванов след поредицата съдийски гафове от началото на сезона в Първа лига.

"Предвид създалата се ситуация, напрежението и недоверието към Съдийската комисия и съдиите, нормално да се направи промяна. Смятам, че това е за добро. Казал съм на всички, които работят в БФС, че всички отбори трябва да бъдат равноправни. Който не си върши работата, ще бъде сменен и няма да правя компромиси. На 11 септември имаме Изпълком, в който ще бъде сменен изпълнителният директор. Има и други неща, които ще разберете. Става въпрос и за базата. Ще я използват само националните отбори и футболните отбори. Ще прекратим всички тези практики с отдаването под наем на футболната база. Има и много неща, които трябва да решим в Изпълкома, но след като свърши, ще разберете", обяви Иванов преди няколко дни.

За председател на Съдийската комисия ще бъде назначен Станислав Тодоров, докато нов изпълнителен директор се очаква да бъде Андрей Петров. Очаква се да стане ясно името на новия отговорник за ВАР и новия мениджър на Съдийската комисия.

Заседанието на Изпълнителния комитет започва в 13:00 часа, а в 15:00 часа ръководството на БФС ще даде пресконференция. | БГНЕС