Спартак Варна ще бъде воден от Иван Цветанов в съботното домакинство на Левски, разбра „Тема Спорт“.

Специалистът, известен с прякора Трите Хикса, в момента е наставник на дублиращия тим на соколите (б.а. – тимът е лидер във временното класиране на Североизточната Трета лига, с актив от 4 точки след 2 мача и по-добра голова разлика от Черно море), както и е директор на школата.

Той ще поеме кормилото от Александър Томаш. Очаква се днес старшията да се раздели с варненци и това да бъде официализирано. Както е известно, треньорът ще поеме ЦСКА. Томаш обаче е човекът, който ще подготви тактиката за Левски.

Сблъсъкът със сините е на 1 септември от 19:00 часа на „Коритото“. Цветанов присъства на вчерашната тренировка на соколите, а днес ще обсъди всичко с Томаш. Александър оставя Спартак на трето място в класирането. Той направи така, че моряците да постигнат отличен старт.

По време на паузата на първенството босът на варненци Павлин Николов ще назначи нов постоянен треньор. Пред него вече има няколко варианта. Сред тях са Христо Янев, Георги Чиликов и Светослав Петров.

В момента първите двама са без работа. Янев за последно води Ботев Враца, който миналия сезон спаси от изпадане. Чиликов пък бе начело на Спортист Своге. Светослав Петров към момента е ангажиран с втородивизионния Етър, който през миналата кампания изгуби елитния си статут.