Лудогорец е домакин на молдовския Петрокуб в мач от квалификациите за Лига Европа, който ще се играе днес от 21:00 часа.

Мечтата на привържениците на Лудогорец да видят любимия си отбор в групите на Шампионска лига няма да се осъществи. След гръмкия провал в реванша срещу Карабах, сега "орлите" са с шанс да се преборят за попадане в групите на Лига Европа.

Жребият им отреди приемлив съперник. "Зелените" загряха подобаващо за тази среща, побеждавайки през уикенда Левски с 1:0 в мач от българското първенство.

Петрокуб започна от предварителните кръгове на Шампионската лига, след като стана шампион на Молдова миналата година. Отборът от Хинчещ елиминира шампиона на Казахстан в първия квалификационен кръг преди да бъде спрян от кипърския Апоел.

След това в Лига Европа Петрокуб елиминира уелския Дъ Ню Сейнтс, за да си осигури този мач с Лудогорец. Но пък през уикенда в първия кръг от новия сезон в Молдова Петрокуб загуби срещу големия местен съперник Шериф Тираспол.

За поредна година Лудогорец ще играе в груповата фаза на евротурнирите. Остана само да се разбере в кой точно турнир. При елиминиране на Петрокуб "орлите" влизат в Лига Европа, където парите са повече от Лигата на конференциите. Колизията срещу Карабах доведе до смяната на Георги Дерменджиев.

От тогава отборът от Разград е с временен треньор в лицето на Захари Сираков. Под неговото ръководство Лудогорец спечели над Левски в събота на "Хювефарма Арена". Сега във втория им пореден мач тук очакванията са за още по-убедителна победа.