ЦСКА все още не е изплатил пълната сума по трансфера на един от най-скъпите и в същото време най-безполезни футболисти в състава, пише „Тема Спорт“. Става въпрос за Матиас Фаетон, който пристигна в Борисовата градина от френския втородивизионен Гренобъл през миналото лято.

Той беше станал голмайстор №1 на отбора за сезон 2022/23 с 9 попадения в 37 двубоя. Освен това се готвеше за участие в Голд Къп с националния отбор на Гваделупа. Всичко това помогна на французите да поискат доста висока сума за крилото, която в крайна сметка ЦСКА се съгласи да плати.

Според запознати тя е в размер на 1.5 милиона евро, които се плащат на траншове. Това е и най-скъпият трансфер на ЦСКА от последния шампионски сезон на клуба – 2007/2008. Невинаги обаче високата цена означава качество и червените се увериха в това от първо лице. Фаетон се оказа ненаучен, егоистичен, неефективен и в същото време доста самонадеян. Неслучайно той беше резерва в 3 от първите 4 двубоя за сезона, а когато най-накрая Томислав Стипич му се довери да е титуляр срещу Славия, крилото пропусна най-чистото положение за ЦСКА, останал очи в очи със Светослав Вуцов.

До момента Фаетон е изиграл 43 мача във всички турнири с червената фланелка, в които има повече жълти картони, отколкото голове! 10 срещу 6. Въпреки че се оказа тотално менте обаче, това не освобождава ЦСКА от ангажимента да изплати трансферната му сума. Това се случва на траншове, като наскоро армейците са превели на Гренобъл предпоследния от тях в размер на 250 000 евро. Очаква се последните пари по сделката да бъдат изпратени във Франция до края на годината.