ЦСКА продължи да затъва, записвайки трета загуба от началото на сезона. Хората на Томислав Типич допуснаха поражение с 0:1 срещу Славия в среща от 5-ия кръг проведена на Националния стадион „Васил Левски“. По този начин „червените“ пишат срамна история, след като в изиграните си 4 мача досега регистрираха трета загуба.

Успехът за Славия донесе Иван Минчев. Той реализира дузпа в 13-ата минута, а попадението му се оказа достатъчно за спечелването на трети точки.

ЦСКА изигра поредния си безобразен мач. В представянето на армейците личеше пълен хаос, а за креативност в действията въобще не може да се говори.

В този мач под рамката за „червените“ са завърна Густаво Бусато, чието наказание от 5 срещи изтече. Бразилският страж пази като лъв и имаше ключова роля ЦСКА да не допусне срамна загуба. В състава на „червените“ личаха още няколко промени в сравнение с предишните двубои.

След поредния провал отборът, воден от Томислав Стипич, е едва 11-ти със скромния актив от само 3 точки. Втората поредна победа в шампионата пък изведе Славия на 7-ата позиция със 7 пункта.

Още след първия съдийски сигнал на Волен Чинков се видя, че отборът на Славия не е дошъл на разходка. В 6-ата минута Томбак подаде към Галин Иванов, който стреля от воле, но Бусато се справи.

Не след дълго обаче „белите“ поведоха в резултата. Иван Турицов направи фал в пеналта срещу Карл Фабиен. Съдията Волен Чинков не се поколеба и отсъди дузпа в 12-ата минута. С отговорността се нагърби Иван Минчев, чийто удар в средата на терена бе неспасяем за Бусато – 0:1.

Само 5 минути по-късно Карл Фабиен би към вратата, при което Бусато изби, но се установи, че при тази ситуация футболистът на гостите е бил в засада. В 24-ата минута Владимир Николов също пробва рефлекса на стража на ЦСКА, който отново измъкна своите.

След половин час игра пусна остър пас в пеналта, където Владимир Николов пробва да засече топката, но не уцели целта. Малко след това Галин Иванов принуди Бусато да избива в корнер.

В 40-ата минута Тобиас Хайнц стреля, но изобщо не затрудни Светослав Вуцов. Малко преди почивката „белите“ пропуснаха нов шанс чрез Влаадимир Николов.

В добавеното време на първата част Минчев стреля от фал, ала Бусато бе на мястото си и изби в корнер, непозволявайки халфа да се прати топката за втори път в мрежата му.

След антракта двубоят продължи в същото русло – Славия създаваше опасности пред вратата на Бусато, а в безобразната игра на ЦСКА липсваше подобрение.

В 52-ата минута Иван Минчев получи на добра позиция от Владо Николов, но стреля слабо и Бусато с лекота улови. Три минути след това Бусато първо отрази удар на Владимир Николов, а след това и на Галин Иванов в отстояние на секунди.

Малко след това Матиас Фаетон излезе срещу Вуцов след пас на Хайнц, но стражът на "белите" се намеси добре и изби с крак. Пет минути по-късно Коялипу засече с глава центриране от корнер, но ударът му се заби в земята и прехвърли вратата.

В 80-ата минута Тибо Вион центрира към далечната греда, а топката бе свалена за непокрития Марселино Кареасо. Ударът на колумбиеца обаче бе блокиран.

До края ЦСКА така и не намери верния път към мрежата на Светослав Вуцов и продължи със срамното си представяне от началото на сезона.

ЦСКА – Славия 0:1

Голмайстори: 0:1 - Иван Минчев (13 дузпа)

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 15. Тибо Вион, 4. Християн Петров, 5. Лумбард Делова, 19. Иван Турицов, 26. Марселино Кареасо, 10. Джонатан Линдсет - К, 14. Тобиас Хайнц, 11. Матиас Фаетон, 22. Джейсън Локило, 77. Годуин Коялипу

Славия: 21. Светослав Вуцов, 3. Ертан Томбак, 6. Мартин Георгиев, 5. Велко Йеленкович, 22. Куентин Зеедорф, 71. Кристиян Стоянов, 73. Иван Минчев, 33. Галин Иванов, 7. Денислав Александров, 11. Карл Фабиен, 10. Владимир Николов