Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски е в конфликт с централния нападател Мичи Нтело, твърди „Тема Спорт“. Ябълката на раздора между двамата е провален изходящ трансфер на 188-сантиметровия таран. Той е получил оферта, която го удовлетворявала, но босът на черно-белите заявил, че сумата, предлагана за правата му, е твърде ниска и я е отхвърлил.

Нтело на няколко пъти изразил остро разочарованието си от неосъществената сделка, което пък вбесило Крушарски. Той бил категоричен, че докато нападателят не изчисти главата си и не се концентрира върху изявите си с фланелката на Локомотив, няма да играе. Това е причината Мичи да остане неизползвана резерва при победата с 2:0 над Берое в четвъртия кръг. Голмайсторът със сигурност не е контузен, като не е ясно дали ще бъде „размразен“ за предстоящото домакинство на Черно море.

Интерес към Нтело проявяват клубове от Русия и Франция, а в началото на лятото се говореше и за запитвания от страна на английския Ковънтри. В договора на нападателя с Локомотив обаче има записана откупна клауза в размер на 1 200 000 евро и Христо Крушарски не иска да отстъпва от нея. Никой чуждестранен клуб пък не е готов да заплати толкова висока цена, което засега оставя Мичи на „Лаута“. Той пристигна в Пловдив в началото на годината и през пролетта записа 5 гола и 4 асистенции в 15 двубоя в Първа лига. От началото на този сезон пък игра срещу Ботев Пд и Левски, като вкара при равенството 2:2 в градското дерби.