Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез получи отлична новина в навечерието на реванша от третия квалификационен кръг от Лигата на конференциите срещу Жрински Мостар. Двубоят в Босна и Херцеговина е утре от 21:00 часа.

В него наставникът на жълто-черните ще може да използва централния защитник Антоан Конте. Той бе заменен принудително по време на втората част на „Колежа“, като вместо него в игра се появи Сирики Диабате. Причината бе, че Конте е с травма в коляното. А след двубоя Керкез дори разкри, че е рискувал с пускането му в игра заради проблемите в ставата, но футболистът сам е заявил желание да започне. Антоан тренира на пълни обороти на последната тренировка. И ще бъде титуляр в четвъртък вечер. Той е и най-стабилният бранител в състава на канарчетата.

Душан Керкез пък анализира представянето на тима на „Христо Ботев“ и сподели очакванията си за реванша пред клубната телевизия. „Знаехме, че ще е трудно, но винаги за мен е важно да се печели. Разбира се, можеше да избегнем някои грешки, но мисля, че направихме добър двубой. Създадохме доста шансове, можехме да вкараме още голове, но техният вратар спаси. Съперникът има опит, защото през миналия сезон игра в Лигата на конференциите. И е нормално това да си личи на моменти. Ние показахме, че сме добър отбор и имаме малко повече шансове да продължим напред заради единия гол преднина, но ни чака труден мач. Те са добър отбор, особено у дома. Но се надявам да преминем в следващия кръг“.

Керкез обаче има дилеми за върха на атаката в реванша. В първия двубой стартира хърватинът Мартин Секулич. Но силно включване от пейката направи Алекса Мараш. А за утре на разположение на специалиста ще бъде и последното попълнение Вини Трибуле. Последният със сигурност ще се появи на терена, остава да се прецени дали да стартира като титуляр.