Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез ще продължи да налага датския вратар Ханс Кристиан Бернат. Той бе привлечен през лятото за заместник на продадения в Русия национал на Босна и Херцеговина Хидайет Ханкич.

Въпреки това в началото на кампанията като титуляр започна Матвей Игонен, който е част от селекцията на Естония. Той бе взет още през зимата от Хебър. Игонен обаче направи колеблив старт и допусна леки голове. След това се оказа, че заради тях половинката му е била атакувана от местен привърженик. Оттогава Керкез залага на 23-годишния датчанин, който направи кошмарен дебют. Той изпусна топката в градското дерби с Локомотив Пд и тя бе вкарана в мрежата му за крайното 2:2. Бернат ще бъде под рамката и в реванша срещу Зрински.

Все още не е ясно дали на линия ще бъде централният защитник Антоан Конте, който има травма в коляното. Именно заради тези проблеми той бе заменен принудително в двубоя на колежа срещу босненците.

Ботев се готви секретно за сблъсъка – всички тренировки на тима са закрити, като дори от клуба не публикуват видео и снимки от тях.