ЦСКА ще изготви сериозна обем документация, която да бъде изпратена до УЕФА, пише „Тема Спорт“. С тази работа ще се занимават някои от новите имена в клуба след смяната на собствеността. Според запознати техническият директор Михаил Александров е коментирал темата и по време на командировката си в Нион в края на миналия сезон, когато все още не беше официално обявен като силен човек в Борисовата градина. Както е известно, съвсем скоро ЦСКА ще придобие юридическото название „ПФК ЦСКА“.

Припомняме, че на 13 юни 2024 година синдикът на фалиралия ЦСКА Дора Милева е подала молба до съда за свикване на Общо събрание на кредиторите, на което да се гласува заличаване на дружеството ПФК ЦСКА. То се провежда след месец, а на 24 юли Софийски градски съд излезе с решение, че прекратява производството по несъстоятелност и постановява заличаване на ПФК ЦСКА АД. СГС добавя, че решението е обжалваемо пред Софийски апелативен съд в 7-дневен срок.

Явно никой не се е възползвал от възможността за обжалване и преди два дни СГС изпратил; до Търговския регистър заверен запис с влязло в сила решение, което трябва да бъде вписано в ТР най-късно до три работни дни. Когато тази процедура се извърши, името ПФК ЦСКА става свободно, след което моментално ще бъде придобито от ЦСКА-София, тъй като червените вече са го запазили.

Когато това се случи, ще започне работа по въпросната документация, за да може европейската централа най-накрая да потвърди, че клубът е исторически приемник на фалиралото дружество. До момента това така и не се случва, въпреки че на правно ниво ЦСКА плати преди три години милиони на футболисти, играли за фалиралото дружество. В сайта на УЕФА в момента са отбелязани само европейските резултати на армейците от 2016-а насам.