С два мача в събота, 10 август, ще продължи четвъртият кръг на Първа лига. От 19:00 Берое посреща Локомотив Пд под Аязмото, а от 21:15 часа лидерът в класирането Левски е домакин на Крумовград на „Георги Аспарухов“ в столицата.

„Сините“ са единственият отбор в първенството, който има пълен актив от девет точки – шампионът Лудогорец също е без грешка, но с шест пункта, тъй като отложи мача си със Славия. Ерата Станислав Генчев започна по впечатляващ начин за Левски, а феновете на столичния гранд се размечтаха след победната серия с голова разлика 12:1. Отборът надви последователно Локомотив София и Ботев Враца, на които вкара общо десет попадения и инкасира само едно. Някои се усъмниха в старта на тима, но трудното по традиция гостуване на Локомотив Пд беше взето само с 2:0, като разликата можеше да бъде и по-голяма в полза на „сините“. Така Левски премина първия си сериозен тест в шампионата, а сега наред е домакинство срещу бившия тим на Генчев – Крумовград.

Влезлият в шестицата миналия сезон отбор все още се нагажда към изискванията на новия старши треньор Атанас Рибарски. Съставът инкасира две последователни поражения с по 0:1 – от Арда и Ботев Пд, след като на старта надви Славия със същия резултат. Това, което демонстрираха момчетата на Рибарски, е, че подобно на миналата година, ще бъдат труден отбор за побеждаване. Те ще се опитат да разочароват Левски, при това на „Герена“, спъвайки „сините“ за първи път от началото на кампанията.

Кампания, която неочаквано за мнозина, започна силно за Берое откъм резултати. Старозагорци са един от шестте отбора без загуба от старта на сезона, като взеха и двете си гостувания – на Септември в столицата и на Ботев Враца в северозападния град. Между тях възпитаниците на Хосе Луис Ачиари направиха нулево равенство с Локомотив София.

Сега под Аязмото пристига другият отбор с име Локомотив. Пловдивчани започнаха с минимален успех над Арда под ръководството на новия наставник Любослав Пенев, но след това последваха два трудни мача. Първо с градския съперник Ботев, а след това и с Левски. „Смърфовете“ спечелиха само една точка от двете срещи, след като изравниха в края за равенството 2:2 на „Колежа“, а след това паднаха с 0:2 на „Лаута“.

Мачовете Ботев Пд - Лудогорец и ЦСКА 1948 - ЦСКА в неделя са отложени.

Програма на четвъртия кръг на Първа лига:

Петък, 9 август

19:00, Славия - Спартак Варна 3:1

21:15, Арда – Хебър 2:1

Събота, 10 август

19:00, Берое - Локомотив Пловдив

21:15, Левски – Крумовград

Понеделник, 12 август

19:00, Септември - Локомотив София

21:15, Черно море - Ботев Враца.