Ръководството на Левски е поставило цена от 2 милиона евро на офанзивния халф Джавад ел Джемили, твърди „Тема Спорт“. Към 21-годишния испанец с марокански корени има сериозен интерес от доста чуждестранни отбори.

Най-голям деклариран такъв има от турския Газиантеп, който явно е обърнал сериозен поглед към българския пазар, защото до дни може да привлече бившия защитник на сините и сегашен на Лудогорец Ноа Сонко Сундберг. Интересното е, че при трансфер на национала на Гамбия, на „Герена“ също ще са доволни, защото ще приберат процент от сумата.

Ел Джемили бе наблюдаван от скаути на елитния Газиантепспор по време на гостуването на Локомотив Пловдив. В него той направи отлична асистенция към Хасими Фадига. От началото на сезона Джавад прави много силни мачове. И вече има 3 гола на сметката си. С толкова в състава е още Фадига.

Интересното е, че по време на подготовката треньорът на Левски Станислав Генчев бе вдигнал мерника на Джавад. Специалистът не го използва в част от тях, а в други го оставяше резерва. Наложи се дори собственикът на сините Наско Сираков да проведе разговор с играча. И явно това е дало необходимия резултат.

В момента Ел Джемили е водещ футболист при сините и Генчев няма никакво намерение да се разделя в момента с него. До трансфер би се стигнало единствено, ако някой клуб извади исканата от Левски сума – от цената няма да бъде сваляно.

В момента пък договор със сините се опитва да си заслужи полузащитникът Баръш Калайджъ. Той пристигна в София във вторник и вече кара пробен период. Той е роден на 30 август 2005 година в германската столица Берлин.

Юноша на местния Унион, като се е състезавал за отборите до 15 г., до 17 г. и до 19 г. на клуба. Калайджъ е част от националния отбор на Турция до 19 години. В момента е свободен агент.