Кръвно свързаният с ЦСКА Александър Станков даде интервю пред Gol.bg, в което анализира процесите, които се случват в любимия му клуб, като направи и необходимата конструктивна критика. 59-годишният специалист сподели и мнението си и за треньорския пост при „червените“, който през лятото бе поверен на Томислав Стипич, за което говори в първата част от изказването си.

Във втората от него Станков говори за шансовете на ЦСКА да не изостане от битката за титлата, за предстоящото дерби с ЦСКА 1948, като отправи и призив към „червена“ България.

Ето какво обяви специалистът в продължението на интервюто пред медията ни:

- Г-н Станков, отсъствието от евротурнирите през този сезон се очакваше да даде допълнителен тласък на ЦСКА в битката за шампионската титла, но това сякаш изобщо не се получава. Твърде рано е, но дали всъщност отборът няма да отпадне от нея рано-рано, ако продължи с това представяне?

- Не, много е прибързано да се говори. Очаквам отборът да преживее много тежък катаклизъм, подчертавам отново. Мисля, че ще се изправи, стига да се направят необходимите корекции изобщо като цяло в организацията на клуба. ЦСКА трябва да се отърве от тежестите, за които вече споменах.

- Смятате ли, че отново именно „червените“ ще бъдат основен конкурент на Лудогорец за трона в българския футбол през тази кампания?

- ЦСКА винаги е бил конкурент и винаги ще бъде такъв. Дори и малко ранен и разклатен в момента, смятам, че клубът ще се изправи по-силен.

- През този сезон и Левски обаче тръгна добре…

- Ние в България сме най-големите специалисти и рано-рано даваме прогнози. Бързо се палим и бързо угасваме!

- През уикенда предстои сблъсък с ЦСКА 1948, който лиши ЦСКА от участие в евротурнирите. Ще се вдигне ли отборът, воден от Томислав Стипич за това дерби, за да го спечели според Вас?

- Винаги мачовете между двата отбора са напрегнати и всеки има да доказва нещо на другия. Очакванията са ми ЦСКА все пак да победи, въпреки всички проблеми.

- Какъв е призивът Ви към феновете на ЦСКА, защото те със сигурност започват да беснеят заради слабото представяне?

- Да бъдат критични, да си изказват мнението. Същевременно обаче да бъдат и малко по-търпеливи, защото момента е тежък за ЦСКА.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кръвно свързан ЦСКА пред Gol.bg: Стипич няма да го търпят дълго, Томаш трябваше да е на „Армията“

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg