Бившият треньор на ЦСКА и Локомотив Пловдив – Бруно Акрапович, сподели впечатленията си от развитието на двата отбора в интервю пред Дарик и dsport.

„Да, да, задължително, следя, гледам. Имат нови старши треньори. Локомотив миналата година играеше много добре, но после настъпи спад и падна на пето място. Гледах няколко мачове. В ЦСКА се случват много неща. Те не вървят така, както трябва да вървят. Говори се, че целите са до пета позиция, което е нещо невъзможно да се случи по мое време, но времената се менят. Може би аз имах по-качествен отбор, с по-добра селекция, която да е по-близка до тези на Левски, Ботев Пловдив и Лудогорец“, каза Акрапович за процесите в Локо Пд и ЦСКА.

Той каза какво е нужно, за да бъде спряна хегемонията на Лудогорец: „Трябва да направиш добра селекция. Винаги се чудих на селекцията в България, която продължава до септември. Това не може да се случи в Германия. Ти трябва да имаш група и когато започне подготовка, там няма място за нови, освен ако не дойде някой наистина класен футболист, за да подсили отбора, но това не е сериозно. В процеса на подготовка ти трябва да имаш всички футболисти, за да планираш играта, как да подготвиш кондиционно отбора, а не като ти се контузи някой на втория-третия кръг да имаш по-голям проблем“.

„Трябва да се работи, за да не е последна опция. Трябва да се предлагат условия за футболистите да са на топ ниво. Виждам, че се правят нови стадиони. Ботев има нов, Локо и ЦСКА ще имат нови, Лудогорец има добър стадион. Така трябва да се прави. Трябва по-бързо да се действа. Може би държавата трябва да се включи и да помогне, за да се направи условия хората да идват на мач и да им бъде удобно, да могат да седнат на добри места, да изпият нещо с приятели, да има атмосфера. Трябва стадионът да изглежда хубаво, за да може мачът да се гледа спокойно и да има много хора. Това все още липсва в България и това е голям проблем“, заяви Акрапович за нужните стъпки, които трябва да се предприемат, за да се вдигне качеството на българския футбол.

„Какво да кажа – Локо Пловдив ми е на сърце, това е моята любов. Там прекарах много време, може би на моменти съм приемал нещата по-навътре, а е трябвало да стоя на дистанция. Успях да спечеля 3 купи с отбора и се надявам да се надгражда на това и да се споменава за направеното от мен за отбора. В ЦСКА прекарах по-късо време, отношението към мен на база резултатите не беше такова, каквото заслужавам. Въпреки успехите в Европа, отношението от ръководството тогава не беше така, както трябва. Затова гледам отбора от дистанция. Въпреки това, нямам нищо против в ЦСКА, имах късо, но успешно време и там“, завърши Бруно Акрапович.