Спортният юрист Георги Градев, който първоначално бе част от екипа на Димитър Бербатов в битката за президентския пост на БФС, но после се оттегли, коментира управлението на Георги Иванов. Гонзо победи Бербо на конгреса през март. Той говори и за българския футбол.

„Нещата не вървят добре и няма как да вървят добре, когато във футболния съюз имаш хора, които нямат нито опит, нито знания. Това е основната причина за неуспеха. Когато събереш хора, които са случайно попаднали на едно място, това винаги води след себе си до разруха. Ние нямаме инфраструктура, а всичко започва от нея. Още там се е скъсала нишката в последните 20 години. Боби Михайлов и сие не искаха да работят с държавата, за да не бъдат контролирани“, сподели Градев пред kotasport.

„Националният ни отбор започна лека-полека да се вдига, но без силни играчи в по-големите първенства и отбори ще е трудно. Езиковата бариера на нашите играчи навън е проблем. Ние не правим нищо, за да подобряваме образованието на футболистите. Виждали сме такива проблеми в миналото – Спас Делев в Испания, Тошко Неделев в Германия. Докато Кирил Десподов говори английски и виждате как се развива“, добави юристът.

„Първенството не е по-интересно. Недопустимо е да се играе на такива терени. Б група трябва да се затвори за чужденци. Не съм сигурен, че Георги Иванов управлява футболния съюз. Не могат да ме убедят. Лицето Фурнаджиев управлява. Дано Иванов да започне да го прави, но не съм сигурен".

"В Изпълкома имаш три групи хора, които са далеч от проблемите на футбола – Мила Христова, която е грамотна, но е глас в пустиня. Фурнаджиев, Караиванов и Румен Вълков, които 18 години доказаха, че за нищо не стават, и трета, които са там по молба на други. Предричам неуспех и провал“, добави Градев.