Берое е на път да осъществи изходящ трансфер, разбра „Тема Спорт“. Атакуващият полузащитник Уеруик Каетано напусна лагера на заралии преди днешния мач с Ботев Враца под Околчица.

Бразилецът с испански паспорт ще бъде продаден на клуб от Виетнам. Засега повече подробности не се разкриват, като най-вероятно сделката ще донесе добри средства за собственика Ернан Банато.

Това лято Берое продаде зведздата си Себастиан Вия на аржентинския елитен Индепендиенте Ривадавия. Именно такава е основната стратегия на собственика Ернан Банато за издръжката на клуба.

Каетано дойде под Аязмото през януари, като договорът му бе до лятото на 2026 година. Преди това бе играл в Полша за Щомил и Миедж Легница. 25-годишният Уерик е минал още пред Рединг и Васко да Гама. В юношеските си години е бил още в школите на Барселона и Жирона.

През пролетта записа 15 мача за Берое в Първа лига, като не успя да се разпише нито веднъж. Сега игра и в двата двубоя на старта – срещу Септември София (1:0) и Локомотив София (0:0).

Вчера обаче заралии тръгнаха за Враца без него. Тимът ще е на лагер под Околчица преди сблъсъка.

В същото време собственика Ернан Банато се очаква да привлече двама вътрешни полузащитници, с които да засили конкуренцията. Те се очакват до седмица. Били са гледани и харесани от Банато по време на негова визита в Испания и са одобрени от старши треньора Хосе Луис Ачиари.

Той пък се надява, че Берое ще вземе точки и срещу Ботев Враца след победата над Септември в София и ремито с Локомотив София.