Левски тресна с 4:0 Ботев Враца в среща от втория кръг на Първа лига.

Два гола на "Герена" заби резервата Асими Фадига, по един добавиха Евертон Бала и Джевад Ел Джемили. Това е трети гол за Ел Джемили в два мача, като той води при голмайсторите. 

Както е известно, в първия кръг Левски тресна с 6:1 Локо София. Така с втория си убедителен успех в първенството "сините" са на първо място в класирането с впечатляваща голова разлика. 

Преди срещата мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков награди любимеца на феновете Уелтън, който бе на трибуните да подкрепя "сините". Марин Петков пък получи награда за най-добър млад футболист.


В десетата минута на мача Браян Переа вкара с глава топката във вратата на Левски, но страничният съдия Станимир Трифонов вдигна флага за засада, а при разглеждането със системата за видео асистенция на реферите, се потвърди, че Даниел Генов е бил в нередовно положение в основата на атаката.

Малко по-късно Дилян Георгиев от гостите получи жълт картон за грубо влизане в краката на бразилеца Майкон, който се наложи да получи лекарска помощ. Мартин Бачев от врачани също получи жълт картон за това, че задържа откъсващия се сам срещу вратата Алекс Колев. 

В 27-ата минута Джавад Ел Джемили изведе Алекс Колев, който стреля без забавяне с левия крак, вратарят Федерико Бариос изби топката с крак и тя премина много близо до левия му стълб в корнер.

В 34-ата минута Цунами тръгна да лъже Даниел Генов пред наказателното поле на "сините", като последният му отне топката и стреля силно покрай десния стълб на вратата на Пламен Андреев. 

Малко по-късно Кристиан Димитров опита силен, но неточен удар от чужбина. Цунами опита да се реваншира за грешката си в защита, но с глава след центриране от корнер стреля покрай левия стълб.

В 41-вата минута натискът на Левски най-после даде резултат. Евертон Бала проби отляво и навлезе към навътре към терена, като стреля силно и вкара топката зад гърба на вратаря Федерико Бариос. Крилото имаше късмет, защото се получи рикошет и топката заблуди вратаря. 

През второто полувреме треньорът на "сините" Генчев направи двойна смяна, като пусна на терена Асими Фадига и Мустафа Сангаре на местата на Евертон Бала и Марин Петков.  

Малко след час игра Мустафа Сангаре центрира отляво, а Колев стреля с глава под гредата, като Бариос изби с една ръка в корнер.

В 66-ата минута Ел Джемили проби отляво и центрира, двама защитници на Ботев не успяха да изчистят добре топката заради пресата на Сангаре и Асими Фадига от въздуха направи 2:0. Междувременно Пламен Андреев спаси два удара на Кондраков и Браян Переа.

В 79-ата минута Ел Джемили открадна топката от защитата на Ботев и с фалцов удар в долния ляв ъгъл на вратата на Бариос направи преднината на "сините" класическа - 3:0. 

В последната минута на добавеното време Алдаир подаде на Асими Фадига, който се завъртя около тялото си, освобождавайки се от защитник и с удар с левия крак прати топката в левия ъгъл на вратата на гостите - 4:0. 

В следващия кръг Левски гостува на Локомотив в Пловдив, докато Ботев ще приеме Берое у дома. 

Левски - Ботев Враца - 4:0 

Голмайстори: 1:0 Евертон Бала 41, 2:0 Асими Фадига 66, 3:0 Джавад Ел Джемили 79, 4:0 Асими Фадига 90

Левски: Пламен Андреев, Келиан ван дер Каап (70 - Клемент Икенна), Кристиан Димитров, Вандерсон Цунами, Алдаир, Майкон (85 - Патрик-Габриел Галчев), Карлон Охене, Джавад Ел Джемили, Марин Петков, Евертон Бала, Александър Колев (85 - Преслав Бачев)

Ботев: Федерико Бариос, Стефан Цонков, Мартин Ачков, Меси Биатумусока, Мартин Бачев, Дилян Георгиев, Бубакар Траоре, Чавдар Ивайлов (71 - Мартин Смоленски), Даниил Кондраков (71 - Марио Мажуга), Даниел Генов (85 - Иван Василев), Браян Переа