Арда иска млад халф от Първа лига. Става въпрос за полузащитника на Ботев Враца Мартин Смоленски, разбра „Тема Спорт“. Кърджалийци са влезли в контакт с играча и агента му, като са предложили доста добри финансови условия.

Имало е и среща със спортния директор на сините Ивайло Петков. Едно друго условие обаче засега спъва трансфера. Арда иска да взема състезателя като свободен агент, а това няма как да се случи. Смоленски има договор с Ботев Вр и за него трябва да бъде платена трансфера сума. На този етап врачани не са склонни да се разделят с 21-годишния младежки национал.

Преди година Мартин Смоленски бе привлечен под Околчица от ЦСКА от Христо Янев. Затова врачани се наложи дори да платят, като сумата е компенсация за развитието на играча. Година по-късно футболистът, агентът му и в Арда се надявали, че Ботев ще го пусне да разтрогне без финансови претенции. У нас младокът рита още в Пирин Бл, Миньор Пк, Царско село, Литекс.

Ботев Враца има сериозна дупка в халфовата линия и това си пролича още в двубоя с канарчетата. Наложи се испанецът Давид Суарес Карденес да бъде преквалифициран от централен защитник в дефанзивен полузащитник. Той обаче се контузи.

Отборът игра прилично предвид тоталната разлика в класите на терена и край него. Самият терен предразполагаше към това прилично представяне – на добро игрище вероятно Ботев Пловдив щеше да спечели с 5-6 гола разлика. Никой от халфовете нямаше идея как да изгради нещо смислено във фаза атака.

От своя страна от Арда също още не са казали край на лятната селекция и ще продължат да търсят подсилване в отделните линии.