Френски клубове проявят интерес към универсалния играч на Ботев Пловдив Джеймс Ето‘о. Той е попаднал в полезрението на завърналия се в Лига Европа 10-кратен френски първенец Сейнт Етиен, както и на други тимове, но местните медии не съобщават имена.

23-годишният камерунец е един от най-постоянните играчи на жълто-черните, независимо че е използван на няколко позиции. През миналата кампания Душан Керкез го ползваше като бек, както и в полузащитата. Именно като халф Джеймс Ето‘о игра в двата мача от Лигата на конференциите срещу Марибор (2:1 и 2:2).

Той остана на терена през цялото време. През миналата кампания Ето‘о бе на терена в 31 шампионатни мача, като в 27 от тях бе в стартовата единайсеторка. Той е много агресивен, като минус в играта му е, че често получава червени картони. През 2023/24 бе гонен веднъж, а през 2022/23 цели три пъти.

В същото време Джеймс Ето‘о се сдоби с български паспорт. Това е една пречка по-малко за негова продажба. Причината е, че той вече не заема квота за играч извън Европейския съюз. Доброто за Ботев Пловдив е, че вдига цената на младока. Преди да дойде в Ботев, камерунецът вече има престой във Франция. През сезон 2019/20 той е част от втория отбор на Нант. А след това играе в нискоразредния Булон.

През този трансферен прозорец Ботев Пд вече продаде двама младоци – централния защитник Димитър Папазов на италианския Болоня, както и нигерийския флангови нападател Уме Емануел, който подписа с швейцарския Цюрих. А до затварянето на пазара може да бъде продаден и Самуел Акере.