Двама гръцки състезатели тренират с Локомотив София. Става въпрос за познати лица в българския футбол. Това са доскорошните играчи на втородивизионния Спартак Плевен – Атанасиос Пицолис (24 г.) и Петрос Бакуцис (23 г.), разбра „Тема Спорт“.

И на двамата договорите с плевенчани изтекоха и те в момента са със статут са свободни агенти. Гърците дойдоха в България преди година, като бяха основни фигури във водения от Красимир Бислимов отбор във Втора лига през изминалата кампания.

По-близо до договор с червено-черните е Бакуцис. Вътрешният полузащитник има и престой у нас в Миньор Перник през сезон 2022/23. Роденият в Солун халф е юноша на Арис. Преди Спартак пък централният защитник Пицолис е играл само в долните нива на гръцкия футбол.

Вчера Локо София пусна надъхващ клип преди сблъсъка с Левски. В него играчите се обърнаха към феновете за подкрепа. Мачът е утре от 21:15 часа.

„Имаме нужда от теб. Подкрепи Локомотив за едно ново начало. Очакваме те на стадиона. Бъди един от нас“, казаха в един глас капитанът Вальо Николов, Красимир Станоев, Юли Ненов и Анте Аралица.