Лудогорец е фаворитът в първенството.Това заяви президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов. В специално интервю за NOVA Иванов сподели изискванията към съдийството, както и очакванията си за шампионата, националния отбор и развитието на детско-юношеските школи.

„Аз съм имал разговор със съдиите още с встъпването ми в длъжност като президент. Сега сме направили така, че в Първа лига да бъде още по-безпристрастно съдийството и да не може някой да влияе, дори и да иска. Лично аз ще бъда безкомпромисен, ако забележа, че има такива залитания. Трябва да е ясно, че нито един съдия няма да свири повече, единствено в квартала“, заяви Иванов пред NOVA.

„Лудогорец има най-големи предпоставки, преди па почне първенството, за да стане шампион. Те имат вече отбор, който е стабилизиран“, продължи президентът на централата.

Във връзка с приключилото Европейско първенство и контролите, които българският национален отбор не загуби от тимове, направили своеобразен фурор на турнира на Стария континент, като Румъния и Словения, Георги Иванов заяви, че не сме далеч от тях. Той очаква в мачовете от Лигата на нациите да покажем точно това и иска от футболистите да защитават честта на България с представянето си.

„Тук, в националния отбор, се играе само за победа. Трябва да се съберат най-добрите футболисти, да дадат най-доброто от себе си, за да победи България. Последните две години и половина направихме доста промени в детско-юношеския футбол. Смятам, че тепърва предстоят да излизат качествени футболисти, които да бъдат на различно ниво“, каза още Иванов.

Този сезон първенството ще бъде с различен формат. Втората фаза на efbet Лига ще раздели таблицата на шампионска четворка, втора четворка и последна осмица. За място в Европа ще спорят третият и петият в крайното класиране. Последните два клуба изпадат директно, а 13-ият и 14-ият играят бараж с третия и четвъртия от Втора лига.

Сезонът започва утре (петък) с мачовете Черно море – ЦСКА 1948 от 18:45 часа и Крумовград – Славия от 21:15 часа.