Ботев Пловдив взе минимален аванс, но може да се окаже, че той е напълно достатъчен за крайното класиране на „канарчетата“ предвид силните страни в играта на пловдивчани. Марибор обича да доминира в домакинските си срещи, а има и да наваксва изоставане от първия двубой, което отваря варианти за контраатаки на „жълто-черните“.

Ботев разполага с двама от най-бързите играчи на фланговете си – Акере и Нвачукву. Освен това отляво Нвачукву може да бъде дублиран и от Балоянис, който също е изключително ефективен при офанзивните си действия, пише "Мач Телеграф".

Акере имаше лек срив в края на миналия сезон, който бе продиктуван и от контузии, но още в първата среща с Марибор се видя, че нигериецът си е върнал формата. Не е случайно, че той е и най-конвертируемият играч на „канарчетата“. По-дефанзивно подреден отбор ще е от полза и на централните бранители, защото Там и Антоан Конте не действат достатъчно добре в разредена среда заради по-бавния естонец. Неслучайно при опита си да натиснат Марибор в първия мач на няколко пъти централната двойка защитници на „канарчетата“ се пропукваше и Иличич и компания стигнаха до опасни положения.