В истински празник за децата, лекуващи се в Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Свети Георги“, се превърна днешното посещение на представителите на Ботев (Пловдив) в здравното заведение.

Старши треньорът на представителния мъжки отбор Душан Керкез, капитанът на тима Ивелин Попов и младата надежда Ивайло Видев прекрачиха прага на Клиниката по детска хирургия, за да направят своето първо дарение от името на клуба, носейки със себе си и множество подаръци за децата. Редом с тях вървеше и клубният талисман „Бенкса“, който допринесе за радостта и оживлението сред малчуганите.

Ботевистите бяха посрещнати сърцато от всички работещи в клиниката, начело с нейния ръководител – професор д-р Пенка Стефанова, като срещата на представителите на двете институции премина в отлично настроение, а усмивките не слязоха от лицата нито на гостоприемните домакини, нито на техните специални гости.

С множество общи снимки, прегръдки, пожелания за успех и обещания за нови срещи беше положено практическото начало на сътрудничеството между ПФК „Ботев и УМБАЛ „Свети Георги“, имащо благородната цел да е в помощ на обществото.