Готов съм отново да се кандидатирам за президент на БФС. Това разкри в интервю за Дарик радио и dsport.bg бившият национал и кандидат за президентския пост на футболния съюз Димитър Бербатов.

Бербатов на два пъти се яви на избори за президент на централата, но и в двата случая загуби - от Борислав Михайлов през 2021 и от Георги Иванов-Гонзо по-рано тази година.

"Нищо не е свършило, бих се кандидатирал отново. Развитието на българския футбол в правилната посока не трябва да бъде приспивано. Хората, които се борят за българския футбол, трябва да бъдат на нокти и да не бъдат заблуждавани. Ние трябва да внимаваме какво се случва, за да реагираме по правилния начин, ако нещата не се случват по правилния начин, а журналистите трябва да задават правилните въпроси. Готов съм да се кандидатирам отново за президент на БФС, но аз не съм светлината и пътя", каза Бербатов.

"Аз постоянно размишлявам върху това, което се случва в българския футбол. Как се докарахме тук, битката, която водих 3 години. Някои неща сега в новото ръководство трябва да се следят. Трябва да бъдат зададени нужните въпроси, защото нищо не е приключило, а то тепърва започва. В моята програма имаше приоритети, по които виждам, че по тях не се правят неща. Трябва да се върви в правилната посока, ако не се прави това, то не са избрани правилните хора", добави той.