Месечно възнаграждение в размер на впечатляващите 18 000 евро е един от основните фактори, които са убедили вратаря на националния отбор Иван Дюлгеров да подпише с ЦСКА, пише „Тема Спорт“. Още преди трансферът да бъде официално обявен, червените бяха попитали стража при какви финансови условия би преминал в Борисовата градина, а след това и ги удовлетвориха.

Макар че това не е най-високата заплата, която беше предлагана на юношата на Черно море през лятото – към него имаше интерес от руски и израелски клубове, тя е отлична за родните стандарти. Затова и в крайна сметка той предпочете да продължи развитието си у нас, вместо да ходи в чужбина, след като напусна „Тича“ като свободен агент.

Нещо повече – Дюлгеров се превърна в най-високоплатения български футболист на ЦСКА от времето на Иван Бандаловски, Костадин Стоянов и Спас Делев (2009-2013 година). Повече от десетилетие нямаше друг роден играч при армейците с толкова голямо месечно възнаграждение.

Сега обаче амбициите на червеното ръководство са свързани с побългаряване на състава и няма да бъдат пестени средства в преследването на тази цел. Неслучайно и друг национал – Иван Турицов, поднови договора си с клуба при чувствително по-високи финансови условия от тези, срещу които се разписваше в последните 5 години, откакто дебютира за ЦСКА. До края на август от Борисовата градина ще опитват да се споразумеят и с турския Ризеспор за нападателя Мартин Минчев. Заплатата, която той получава в южната ни съседка, обаче няма как да му бъде плащана от български клуб.