Локомотив София официално представи новия собственик на пресконференция. Както е известно, Иван Василев предаде акциите на Веселин Стоянов, който ще ръководи клуба занапред.

Веселин Стоянов и досега беше част от ръководството на „червено-черните“. Стоянов се ползва с доверие от феновете, тъй като самият той е привърженик на тима, както и цялото му семейство. Очакват се промени по високите клубни етажи, но те все още се дискутират. Селекцията също е в ход, след като през последните дни бяха привлечени Светослав Диков, Юлиан Ненов и Симеон Славчев.

Иван Василев няма да има роля в новото ръководство на клуба. От 2015-а насам той успя да върне „червено-черните“ в елита, да подобри инфраструктурата на стадиона и базата, но в същото време така и не намери общ език с феновете и на няколко пъти обявяваше, че напуска и търси нов собственик. По-рано това лято пък приключи договорът с генералния спонсор, което също се оказа сериозен проблем за разрешаване.

“Ще станат девет години, откакто голяма част от феновете искаха Локомотив да съществува. На два пъти им отказвах, но бях убеден от моите синове, които са локомотивци като мен. Акционери бяхме аз и Вальо Николов. Създадохме много неща. Намерихме всичко разбито, нито терени за юношите, нито официален терен, развалина. Тогава аз започнах лека полека да поправяме нещата. струваше ни много, отделено време и средства. Нямаше поливна система, всичко се поливаше с маркучи”, започна досегашният собственик Василев.

„Успяхме да създадем един чист и истински Локомотив. Искам да благодаря на всички футболисти, треньори и служители, които са минали през отбора за тези години. Радвам се че оставам един чист Локомотив без никакви задължения. Оставям клуба в много добри ръце. Познавам го много добре и неговото семейство. Веско Стоянов близо девет години беше в управителния съвет. Това е единственият човек, който е помагал на отбора със средства. Пред мен имаше три варианта – да продам отбора, да остана и да го затворя“.

„Благодаря на господин Василев за съвместната дейност, започнахме от нулата, това, което направихме, ще го отчете историята. Разривът в отношенията с феновете донесе до влошаване на здравословното състояния на господин Василев, винаги сме работили заедно, но назря време за промяна“, започна Стоянов на представянето си.

„Предложих да поемем финансирането на клуба, основният спонсор се отказа, но Локомотив не заслужава да бъде затворен, щеше да е петно, ако бяхме опозорили този легендарен клуб на 95-годишнината му. За мен не е било никога цел да бъда собственик, но искаме да надграждаме, да помагаме и Локомотив да просперира, това е нашето желание“, продължи той.

„За сезон 2024/25 бюджетът е подсигурен и няма да има никакви финансови затруднения. Смятаме да направим някои нововъведения, съвместната ни работа с господин Василев ще продължи. Идват по-добри времена за Локомотив“, заяви Веселин Стоянов.

„С господин Василев ще си партнираме, това не бъди съмнение. Има компания, която ще спонсорира Локомотив, скоро това ще бъде оповестено. Ще има промени и в ръководството, за да се тушира напрежението с феновете“, разкри още новият бос на столичните „железничари“.

„Предприехме вече действия, срещнахме се с новата охранителна фирма, част от феновете, за да няма отново проблеми и глоби. Започнахме диалог с тях. Това, че ще има инциденти е ясно, но поне да ги сведем до минимум“, сподели Стоянов на въпрос за отношенията с публиката.

„Изпълнителен директор ще бъде Ивайло Котев, Бойчо Величков остава в ръководството като технически директор, ще назначим методист за школата, от която трябва да бълват футболисти за мъжкия отбор. Изпълнителният директор и треньора ще се грижат за селекцията“, добави той.

„Що се касае до класиране на отбора за този сезон, няма цел за призови места, но ще се борим за 7-8 място, за да не сме в борбата за оцеляване. Това е капацитетът, не можем да надскочим себе си, но целта е първата осмица“, сподели Веселин Стоянов.

„Бизнесът ми не е сенчест. Фирмата, с която се занимавам, е с химически продукти, взривни вещества. От 20 години е основана тази фирма. Работим по кариери, осигуряваме транспорт на опасни материали, съответно и охранителна дейност по закон. Всички сделки минават пред Министерството на икономиката“, разкри Стоянов за бизнеса си.