Левски работи усилено и по изходящите сделки, като в момента от „Герена“ разглеждат различни опции за трансфер на атакуващия халф Джавад ел Джемили. Според „Тема Спорт“, ръководството на клуба вече е започнало работа по сделката.

Причината е, че към момента не се очертава 21-годишният футболист да бъде титуляр през новата кампания. Поне такова е становището на новия треньор Станислав Генчев. Засега Джавад е неубедителен в контролите, като не взе участие в последната срещу Арда (0:0).

Тогава испанецът с марокански корени загряваше и бе готов да се появи през втората част, но наставникът така и не го пусна, ясно показвайки мнението си. И това кара шефовете на „Герена“ да склонят на трансфер при прилична оферта.

Веднага след края на миналата кампания Ел Джемили бе в полезрението на няколко чуждестранни клуба. В Кипър твърдяха, че интерес към него проявява АПОЕЛ Никозия. Испанецът с марокански корени се появи на „Георги Аспарухов“ в началото на 2023 година именно от Острова на Афродита.

Той бе част от Астерас Хлорака, чийто треньор по това време бе Бруно Акрапович. В Турция се появиха информации, че Джавад е искан от Фатих Карагюмрюк. Това са и двете дестинации, които могат да са следващата стъпка в кариерата на техничния халф.

От „Герена“ се опитват да изберат най-изгодната оферта както за клуба, така и за футболиста. До края на трансферния прозорец не е изключено да се стигне до раздяла между двете страни.

През миналия сезон Ел Джемили бе на терена в общо 35 мача във всички турнири, в които отбеляза 8 гола. Той обаче е много непостоянен. Избухва в някой двубой, а в следващите няколко е незабележим на терена. Така се представяше през цялата минала кампания. От пристигането си при сините е бил на терена в общо 46 двубоя, като в първи си полусезон не успя да се разпише.

Това лято Левски вече продаде двама от основните си играчи – панамския централен защитник Хосе Кордоба, както и бразилския нападател Рикардиньо. С парите, получени за двамата, клубът планира да изчисти част от дълговете към НАП, както и да отдели средства за привличането на нови футболисти.