Левски обяви официално трансфера на Рикардиньо във Виктория Пилзен в сряда, когато бразилецът сложи подписа си под тригодишен договор с чешкия клуб. В Бразилия разкриха и параметрите по сделката, която е на стойност 1,2 милиона евро.

От южноамериканската страна публикуваха и какъв процент ще вземе Гремио от сделката – клубът, от който нападателят дойде на „Герена“. Местните медии съобщиха, че сините дължат 40% на гранда от Порто Алегре, което означава, че в касата на бразилския клуб ще влязат около 467 000 евро. По този начин Левски ще прибере от трансфера малко над 700 000 от европейската валута.

Сините са успели да се спазарят и за намаляване на процента, който се дължи на Гремио. При входящата сделка за нападателя през зимата на 2022 година бразилският гранд си запази близо 55% от следваща продажба на играча, но от „Герена“ са се активизирали и са договорили намаляване на процента с 15 пункта, което е добър финансов успех.

На сбогуване Рикардиньо написа в една от социалните мрежи: „Благодаря на клуба, на всички служители, директори, играчи и най-вече на феновете на Левски. Прекарах година и половина тук, бях много щастлив. За мен бе голяма чест да нося тази синя фланелка, да нося №9, който е много важен за този клуб. Благодаря на привържениците и българския народ, който винаги ме приемаше добре. Завинаги ще остана фен на Левски“, гласеше съобщението.

По-рано Левски осъществи и още един милионен трансфер. Сините продадоха централния защитник Хосе Кордоба на английския Норич за около 3,5 млн. евро. По този начин столичани могат да си отдъхнат, след като в касата им влязоха свежи пари, с които да покрият основния си дълг – към НАП, както и да финансират следваща входяща сделка.