Колумбийската звезда Себастиан Вия официално вече е футболист на новака в аржентинския елит Индепендиенте Ривадавия. Сделката между Берое и южноамериканския клуб е факт. 28-годишният футболист пристигна в Мендоса, премина успешно медицинските прегледи, а след това сложи подписа си под договора с Индепендиенте. Той е за три години и приключва през 2027 година. Колумбийският футболист вече направи първа тренировка и с новите си съотборници.

Според радио „Cadena del Sol“, Индепендиенте ще купи 80% от правата на Вия за сумата от 2,5 милиона долара (4 550 000 лева). Други информации обаче сочат, че клубът от Мендоса ще вземе 50% от правата на играча срещу сумата от 1,5 милиона долара (2 730 000 лева). За Берое Вия изигра 11 мача и вкара 5 гола.

Проблемите на Вия със съдебните власти в Аржентина попречиха колумбиецът по-рано да бъде продаден. Той бе пред договор с Лудогорец, но в последния момент в Разград се отказаха от сделката, припомня „Мач Телеграф“. Както е известно, Вия бе съден в Аржентина за сексуално посегателство. Впоследствие той постигна споразумение с прокуратурата да плати сериозна глоба, вместо да търка наровете в зандана. Това споразумение обаче трябва да бъде одобрено от съда, за да влезе в сила.

С парите от продажбата на Вия, собственикът на клуба Ернан Банато поне временно ще потуши напрежението в Берое. Както е известно, „зелените“ са потънали в сериозна финансова криза, която засега не се отразява на първия отбор, но практически унищожи юношеската школа. Появиха се информации, че Банато е поискал от родителите на децата в рамките на две седмици да платят по 2000 лева. Това предизвика грандиозен скандал и прекъсване на контролата с Етър.