Гръцки страж дойде в лагера на Славия в Банско, разбра „Тема Спорт“. Той ще изкара пробен период, преди треньорът на вратарите Радостин Станев да прецени дали да му бъде предложен договор.

Очаква се днес стражът да вземе участие в контролата с Локо Пд. Проверката, която е закрита за медии и фенове, започва в 18:00 часа в Симитли. Става въпрос за млад гръцки страж от долните нива на футбола в страната. Според запознати това най-вероятно е 24-годишният Панайотис Панусис. От Славия обаче не разкриха името на вратаря. Преди време под рамката на стадиона в „Овча купел“ залагаха на бившия младежки национал на елините Антони Стергиакис, който бе продаден в Блекбърн. Той обаче не се наложи и сега е част от Панаитоликос.

„Младо момче е. Няма лошо, нека се пробва. Не се знае какво може да излезе от този вратар. Засега няма нищо за Светослав Вуцов, но пазарът тепърва отваря. Има доста време и може и да се стигне до негов трансфер“, коментира босът на белите Венцеслав Стефанов.

На проби при столичани е френският нападател Карл Фабиен, който почти сигурно ще подпише договор. Вуцов пропусна последната контрола с Беласица, спечелена с 1:0. Тогава пазиха Кръстев и ветеранът Георги Петков.

Двама бивши футболисти на Славия пък карат пробен период в Локомотив София, пише Gong.bg. Става дума за крилото Сибири Кейта и нападателя Николай Христов.

Те имат няколко дни, за да убедят треньора на железничарите Иван Колев, че могат да му бъдат от полза през новия сезон. Кейта дойде на стадион „Александър Шаламанов“ по времето на Хосе Мари Бакеро. Малиецът изигра едва 8 мача за белите, в които се отличи с един гол. Той обаче не попада в плановете на наставника Златомир Загорчич и беше освободен.

Същата съдба сполетя и Николай Якобсен Христов. Роденият в Осло футболист беше привлечен от Славия в началото на годината, но така и не успя да се пребори за място в състава. Той бе на лагера в Банско, но договорът му изтече на 30 юни и напусна белите.