Левски е отказал оферта от 1 милион евро, или 2 милиона лева за Марин Петков. На „Герена“ е пристигнало предложение от страна на белгийски клуб, но ръководството на столичани го е отклонило, тъй като иска по-голяма сума за 20-годишния национал.

Не е изключено да последва втора оферта, а също така въпросният клуб да продължи да следи развитието на играча и да атакува Левски с ново предложение през зимата, пише „Тема Спорт“. През май нападателят подписа нов договор със сините до лятото на 2027 година. Преди това имаше голяма вероятност контрактът да не бъде факт, след като имаше засилен интерес към него от страна на чужди клубове, но в крайна сметка Петков взе решение да остане на стадион „Георги Аспарухов“.

При новият треньор Станислав Генчев националът е използван в средата на терена и 20-годишният футболист показва отлична форма по време на подготвителния период, вкарвайки и в двете контроли със Спартак Плевен (2:0) и Септември София (5:0). Треньорът не иска да се раздели с него и смята да разчита на национала в новата му роля.

Марин Петков дебютира за Левски на 10 ноември 2019 година при гостуването на Ботев Пловдив, загубено с 0:1. Дебютното му попадение също дойде при поражение на сините – 1:2 от Славия в „Овча купел“ на 17 март 2021-ва.

През есента на миналия сезон Марин Петков бе резерва на фланговите нападатели Велтон и Роналдо. Двамата обаче бяха продадени през зимата, съответно на японския Гамба Осака и руския Ростов. Това отвори място в титулярната единайсеторка за младока. Николай Костов му даде шанс и той го грабна. През кампанията крилото записа на сметката си 35 двубоя във всички турнири, в които вкара 8 попадения, като пет от тях дойдоха именно през пролетта. Петков е и най-младият играч в историята на клуба, който достига до кота 100 официални мача. До момента националът има на сметката си 131 срещи и 21 гола във всички надпревари.