Бившият защитнитник и изпълнителен директор на ЦСКА – Георги Илиев – Майкъла, даде обширно интервю пред Gol.bg. В него бизнесменът коментира процесите в клуба след смяната на властта, назначаването на новия треньор Томислав Стипич, лятната подготовка и закъсняващата селекция.

В първата част от интервюто Майкъла отправи призив, свързан с новия наставник на „червените“ и изрази мнението си за тревожно закъсняващата лятна селекция на армейците.

Ето какво обяви Илиев във втората част от изказването си пред медията ни:

- Г-н Илиев, каква според Вас трябва да бъде реалната цел на ЦСКА през новия сезон с оглед на цялостната ситуация в клуба?

- Нищо друго освен шампионската титла, както и построяване на стадиона?

- Всяка година се започва с амбиции за титлата, но постижима ли тя е най-накрая?

- И двете неща са постижими. Ако не са, значи ЦСКА отново си е в това ниво, в което бяхме около 9 години.

- Какви положителни промени в клуба забелязвате след смяната на властта?

- Засега единствената е, че стадионът се руши правилно и фирмата работи добре. Второто е, че изпълнителните директори трябва да си поемат отговорността. При всяко решение да обявяват, че то е по тяхна инициатива.

За школата на клуба специално трябваше да се действа преди 4-5 години. Сега вече е късно. Децата обикалят по селата, но вината не е  на това ръководство, а на ръководството на Гриша Ганчев. Подари на Общината 50 декара.

- Оптимист ли сте за бъдещето на ЦСКА и за постепенното завръщане на отбора отново на върха с оглед на тоталната хегемония на Лудогорец?

- Собственикът на ЦСКА е много сериозен. Говори се, че е Валтер Папазки, който обаче досега никога не е излязъл да обяви, че той е във въпросния фонд и той е негов. Папазки си е много сериозен бизнесмен, много сериозен ръководител. Необходимо му е време, за да вкара нещата в ред. Трябва да му се даде шанс, но лошото е, че в ЦСКА не се чака. Не биеш ли, веднага започват тежки времена за ръководството.

А сега нямаме стадион. ЦСКА е преименуван. Стадионът е бутнат, детско-юношеската школа е унищожена. Валтер Папазки идва в един много тежък момент. Унищожени са 3 школи на ЦСКА, ако мога така да се изразя. Навсякъде се подиграват заради преименуването на ЦСКА. Той трябва да обира всички тези негативни неща, което не е коректно и почтено поне за мен.

Аз бих дал една препоръка към изпълнителните директори да поемат своята отговорност за всяко едно решение. Не казвам, че решенията им са лоши, но е нужно да застават зад думите си.  Но все пак те не са виновни, защото са им необходими и пари.

Много е важно да имаш бюджет. Никъде засега не го виждам. С какви пари разполага ЦСКА?  С какви средства разполагат тези изпълнителни директори и треньорът, за да могат да правят трансфери ? Говоря за сериозни трансфери.

Нека да уточним една разлика. Лудогорец купува футболисти с пари, а ЦСКА взима футболисти без пари – само за една заплата и комисионната на агентите. Докато ЦСКА не започне да купува футболисти, ще е така.

Вече минаха 2-3 месеца, а поне засега това не се забелязва. Искам да видя играч купен с пари, защото той ти прави разлика. Да взимаме футболисти, които ги съживяваме, не е сериозно за ЦСКА. Досега политиката на клуба през последните 8-9 години беше подобна. Не сме купили един играч с пари.

-Твърди се, че норвежците  са купени…

- Това бяха единствените, но сигурно ще бъдат продадени.

Нека да започне първенството и да видим как ще тръгне ЦСКА. Лудогорец обаче отново ни показва как се работи. Направиха няколко качествени трансфера с купени футболисти.

- Ботев Пловдив сякаш също осъществи  солидни трансфери.

- Да, и те направиха интересни трансфери, и то с купени футболисти. Играха добре през миналия сезон и взеха Купата на България. Собственикът им дава пари. Осъществиха и изходящи трансфери на добри футболисти. Надявам се, че ЦСКА ще бъде най-добрият конкурент на Лудогорец, но отново с около 10 точки разлика.

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg

ВИЖТЕ ОЩЕ: Майкъла с призив за Стипич пред Gol.bg и коментар за изпуснат играч: Той не е решаваща фигура